Risk för snö

Hemma igen efter en förfärligt dålig slut på skoldagen. Jag fick inte med mig filmen hem. Men efter mat i magen och planer på att springa iväg och köpa glass är jag inte riktigt lika förbannad längre xD

På torsdag är är det risk för snö! =D Eller, risk får det att låta så dåligt. Det finns chans för snö på torsdag kväll! Jag älskar snö <3Bild från för lite mindre än ett år sen. Jag skulle kunna berätta att de två närmaste personerna i bilden är min syster som håller på att strypa min lilla lilla bror...


Jag vill inte spara din fil

Just nu sitter jag i skolan. Vet inte riktigt när jag slutade men det var väl någon timme sen nu.

Jag har inte gjort så mycket mer än stirrat på skärmen medan datorn om och om igen försökt spara min film. Avsikten är att spara filmen och temporärt lägga upp den på youtube så att vi ska kunna hitta musik som passar till, men nej då. Efter den där timmen man får vänta på att den funderar på att spara filmen, så kommer en liten ruta upp och säger att det inte gick. Jag hatar små rutor som säger så. Ja, det ser jag väl att det inte är sparat din korkade lilla fyrkantiga sak.

Snart går jag hem och liksom gissar mig till passande musik så får det bli bra så... Döda den här datorn åt mig tills jag kommer tillbaka, ok? (:

Ett tågspår skulle kunna vara ett passande öde för den här lådan.


Crappy day

Idag vaknade jag upp till en irriterad högljudd röst som delade ut order. Till min bestörtning insåg jag att det var mig den pratade med. Sen försvann den. Bra, men det kändes som om det var någonting den sa som jag borde komma ihåg.

Oj, där va den igen och väckte mig. Jag har inte gjort vadå än? Plockat ur diskmaskinen? Nej, det är klart jag inte har, jag sover ju. Rösten berättade att den ska åka iväg till... något ställe? Ok.

Jag gick upp. Hämtade mig en näringsrik frukost (pizza och cola) och satte mig sedan för att se på svampbob.

Jag gjorde en mental lista för saker som ska vara avklarade innan dagen var slut. Vad som är förvånande är att jag inte hade så mycket emot att sätta igång. Det ska tvättas, omorganiseras i garderob, städas, göras i alla fall en läxa.

Sedan inser jag med lite hjälp av min omgivning och personer runt omkring mig att den här dagen suger. Och vips, jag har ingen som helst lust att göra de där sakerna.

Så nu när jag har spenderat hela dagen med att vara en typisk tonåring (arg, tyken och oeffektiv) har jag desto mer att göra nu på kvällen. Jag ska tvätta och göra läxan. Minst.

Jag vill inte ha jul just nu. Det är alldeles för mycket att göra. Ge mig sensommaren igen. Tidig höst. Precis då när man fortfarande kunde bada men när man inte dog av värmen.


FILM

Igår tittade jag på film. Eller, jag sov mig igenom Charlie and the chocolate factory. Jag lovar att filmen spolades fram medan jag sov för jag sov inte mer än 3 minuter. I'm sure of it xD Sedan var det dags för Fruits basket i några timmar. Efter sömnen såg jag UP ( <3 ) och ikväll ska jag se Iron man och passa en bror.

Usch va jobbigt att se så många bra filmer och äta så mycket gott på bara två dagar :P Mwah! let's do it again next week =D

Apropå film. Det känns som om det börjar bli lite bråttom med skolprojektsfilmen nu :O Det enda som saknas är egentligen lite finslipningar på ljud och kanske redigering, och musik. Har eventuellt letat fram en liten läskig bit som kanske går att använda. Frågan är hur bra det blir om man spelar in den här? Jaja, vi ser om resten av filmgörarmänniskorna tycker om den så löser vi resten sen. (Vi? Schizo?) (Nej, jag sa inget)

Jag vill ha en kortläsare! Pronto! Och... en ny dator med photoshop, en bättre kamera, stora minneskort, snö och lite pengar att köpa vackra saker med så att jag kan fota en massa. Men kortläsare är viktigast (:


Soffsovare

Jag behövde inte gå och lägga mig tidigt igår. Jag behövde göra läxan. I alla fall satte jag mig och tittade på TV. Och vips hör jag min mors röst: "Rebecca, klockan är sju! *morr*"

Hon tyckte nog inte om att jag hade sovit på soffan hela natten, med TV:n på xD Men det var ju inte meningen. Gick i alla fall och la mig i sängen och sov någon mer timme innan det var dags att gå upp på riktigt.

Nu är det dag att åka iväg och spela piano många timmar bort härifrån (: Kom just på att jag nog inte övat så mycket som jag borde... igen.

Bråttom!

arga vädergudar, öden och blåa månar


Jag håller på att göra läxan. Jag ska svara på om huruvida jag tror på ödet eller inte, och vad som är meningen med livet och allt såntdär. Men då ploppar ju den här frågan upp; vad är ödet?

Om hela mitt liv redan är förutbestämt behöver jag ju inte jobba för något för allt har redan bestämts för mig. Eller är det något man måste förtjäna? Är det bra eller dåligt? Är allt bestämt eller bara vissa grejer?

Idag var jag hos tandläkare, IGEN. Tandläkare tycker så bra om mina måttligt friska tänder. Det  är som en ljusglimt bland den stora mörka massan av små ihåliga, godisätande och skrikande barnmunnar. Så därför vill de att jag kommer och hälsar på lite då och då xD

Det regnade och blåste väldigt mycket när jag var på väg dit. Det var vädergudarna som inte riktigt tyckte om att jag påpekade att det slutat regna. "Påstår den lilla... människan att vi inte sköter vårt jobb ordentligt!? *morr*" Jag ber om ursäkt för regnet idag. Nu påpekar jag att vädergudarna har gjort ett strålande arbete idag. Det var fullständigt omöjligt att hålla sig torr och varm idag. Underbart. Ja, konst!Från google


Jag håller mig lite immun mot regnet genom att dricka tea for very booring rainy days som jag fick av Maksii på min födelsedag C: Just nu tuggar jag dessutom på smaskigt (faktiskt) mintchoklad-tuggummi, typ. Stimorol är det i alla fall. Jag borde nog inte tugga på det. Min käke blir så arg då att den ger mig huvudvärk.

En annat tips för att få önskat väder är att sjunga valfri vädergudarna-är-bäst-sång och sedan be snällt om vädret man vill ha. Det ska göras på en tågstation. Man ska tända 3 st ljus och vänta kvar tills de slocknat. Resultat kan variera eftersom de tju är många som gör detta varje dag. Den som gör det bäst får sitt önskade väder.

Nu är det såhär att jag har förstått att det finns blå månar. Om de verkligen är blå återstår att se xD Det är tydligen när vi får fullmåne två gånger på en månad. Nästa sådan blir den 31:e december C: Fullmåne och fyrverkerier! =D Hurray.

Oj! sa masken

Jag har gått och lagt mig nästan i tid sen helgen sluta. Båda kvällarna. Ändå vaknar jag för sent på morgonen. I måndags plockade jag upp telefonen för att snooza och sen la jag tillbaka handen under kudden. Men telefonen hängde visst med, så jag hörde inte när det ringde igen sen. Och i morse vaknade jag inte ens och snoozade för mycket eller något, utan första gången jag vaknade var 5 minuter innan jag började. Jag har fu för tusan två väckarklockor. Har även provat med tre (mobil, klocka, mp4 i högtalare). Inget fungerar. Orättvist. Jag skyller på min far som vägrade sänka musiken när jag va rliten och skulle sova på andra sidan av den tunna pappersväggen. Elakt.

Idag grät latmasken i mig när jag plockade ner idrottskläder. Jag var med på idrottslektionen för... kanske tredje gången den här terminen? Men när det är gym är det kul. Jag tycker om att gymma eftersom jag får träna i min egen takt, och inte behöver skämma ut mig. Varken min balans eller min kondition är särskilt bra. Och bollsinne saknar jag nog helt xD

Nu efter nyår ska jag som bekant göra ett försök att bli en gnutta nyttigare. Wow, hur många gånger har man inte hört det förut. Inte från mig i alla fall. Jag ger oftast upp innan jag börjar. Men denna gången ska godislöfte startas och gymkort inhandlas. Helt godislös ska jag inte vara hela året dock. På sommaren ska jag äta glass, och i december ska jag äta julgodis etc. bara i lite mindre mängder kanske.

Inte för att jag ofta klagar på vädret när det inte är stekande hett, men att det inte spyr ner vatten varje dag uppskattas. Sankyu weather gods C:


datorerdatorerdatorer

Ok, jag vet att jag sa att jag verkligen ville adoptera Ludvig, den röde (även kallad lenovo ideapad s10-3c). Men han verkar för det första inte finnas i röd längre, och för det andra undrar jag om han är bra för mig. Jag har tittat runt efter små datorer som behöver mig. Jag hittade en idag som överstiger priset jag tänkt mig lite.

Den kostar 3 490:- och jag vill inte lägga allt för mycket pengar på den eftersom det liksom är en bärbar liten minidator och jag har ju stationär hemma, och jag ska köpa en stationär om något år. Men 500:- skillnad för massa fler timmars batteritid kanske är bra när det är en bärbar vi talar om.

Den har Windows XP, och det är bra.
160 GB hårddisk
3 USB portar
Webbkamera och Bluetooth
Den tar SD-kort! (:
Man får med virusskyddet McAfee Virus Scan
Den väger 1,33 kg och är typ 26 cm på längden

Och, den är snygg (även om den inte är röd). =D

Där är den:
http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-7---10-tum/Samsung-NC10-KB02SE(125527,3001
)


Nepp, jag vet inte vad jag gör, men jag har i alla fall bestämt mig för att inte fastna på Ludvig utan att se mig omkring lite till. Jag har ju lite tid på mig innan jag kommer att kunna köpa den. Tur det.

Natti natt på riktigt denna gången ^^*


Nu e det lördagsmys

Fastnade vid Icy Tower för första gången på något år nu. Var måttligt beroende av det förut :P
Just nu sitter jag och bara lyssnar på musik och gör ingenting. Det finns en massa saker jag borde göra, men inte just nu :P För det är lördag ^^* Jag älskar när man får sova länge.

Imorgon ska jag hem till Maksii och titta på Fruits basket. Vi är på skiva 2 av 6 just nu tror jag xD

Igår var jag också hos Maksii en liten stund. Vi drack té och sen somnade hon och lämnade sin fina dator obevakad. Så jag tog massa bilder C:             

         


Tog några Maksii-du-sover-så-haha-på-dig-bilder också. Men tänkte inte på att ta med mig dem därifrån xD

Idag gick jag upp tidigt för att ta mig bort till en kyrka långt bort. Jag konfrimandhjälpledade lite och åt lite pizza till lunch. Sen var jag hemma hos Blueberry och kladdade massa på hennes dörr :D (m.m.).

Sen åkte jag hem och åt kebabtallrik! Nyttig dag indeed. Men som sagt, det är ju lördag. Snart ska jag göra något åt mitt hår och gå och lägga mig (och med snart menar jag innan klockan 03.00).

Guten nacht


Dagen är borta igen
Carolabild från studio med Hani och Nenne. Vart tog min hals vägen? xD


Well, Nytt försök med plastbiten det är meningen jag ska sätta fast på tänderna. Mums. Undrar om det är meningen att tänderna liksom ska flytta på sig? Är inte det lite mer ett jobb för en tandställning?

Imorgon sk jag gå upp "tidigt" (klockan 7 eller 8 får det väl bli) och göra lite tyskaläxa och packa. Sen bär det av mot skolan för att redigera lite på filmen men Elin och Nenne. Efter det är det tyskalektion och sen får jag slänga mig hem för att hämta väska innan jag ska vara ute ur huset. Jag ska hem till far och mor vill ha mig borta innan gästerna de bjudit hem kommer dit.

Time to sleep for real this time ^^*

Bakade kola idag förresten. Mums! Längtar redan efter julbaket med lusse bullar och julchokladkola <3

Recept på chokladkola:
http://baktanken.blogg.se/2009/september/lattlagad-chokladkola.html

Natti


Vill ha

Precis när jag äntligen fått den där chokladen jag velat ha hela dagen, sätter jag vil vid datorn för att kolla på olika mobiltelefoner. Bara kolla liksom. Men det hade varit jättekul att ha en ny mobil. Jag har inte ens bluetooth på min. Den är dock vit, och det e snyggt. Men en ny fin mobil hade varit riktigt mysigt att ha ^^*

Den som fångade min uppmärksamhet var nya Sony Ericsson Aino. Den var så vit och snygg. <3 Den kostar "bara" 3 000:- Ok, inte just den, men snart tror jag att jag ska försöka köpa en ny telefon. Får passa på nu innan jag flyttar hemifrån och sånt där, då är man fattig xD

En sak som inte riktigt är lika långt borta är en Lenovo Ideapad s10-3c (Minidator). Jag tror att jag kommer att kunna köpa den inte så långt efter jul. Kostar 2 799:- just nu C: Inte jättefarligt endå.


Från början fanns den i rött, vitt och svart. Jag vill verkligen ha en röd, annars vet jag inte vad jag gör. Eller jo, jag skulle gråtandes fråga om det i alla fall fanns en vit, och finns inte det skulle jag t.o.m. titta runt på andra datorer innan jag köpte den. Jag bara hoppas att den fortfarande finns kvar i rött när jag köper den helt enkelt.

Jag känner mig jätte materialistisk här xD Till mitt försvar har jag att säga att jag velat ha en bärbar dator sen jag var miniliten. Jag fick en för... ett halvår sen kanske? Men den var hundra år gammal och jag överdriver inte ens när jag säger att den tog en halvtimme att starta. Den skänker förhoppningsvis min mor eller bror mer glädje om hon/han får den sen.

Så mina planer är att köpa Ludvig (datorn däruppe :P ) och en mobil någon gång innan jag slutar gymnasiet. Det är ju i alla fall ett och ett halvt år dit. När jag fyller 18 ska jag köpa en systemkamera för det mesta av mina körkortspengar eftersom jag får teorikurs och 20 körlektioner gratis på min skola. Och när jag flyttar hemifrån ska jag köpa en bra stationär dator som håller i många år. Detta är faktiskt helt rimligt. En bra dator och en bra kamera är måsten om man vill jobba som fotograf sen. Mobilen är väl inte helt nödvändig, men Ludvig däremot, han är min son nu. Jag har inget annat val än att adoptera honom så fort jag kan <3

Usch då, vad dyrt det blev. Jag får trösta mig med att jag kommer att spara i alla fall lite pengar när jag startar godislöfte nu till nyår. Ska inte ha helt godisförbud i ett helt år dock. Men jag ska göra upp strikta regler innan så att inte ens jag kan tjata emot xDPepsi attack!

Dagen började med att det var alldeles för kallt. Jag gjorde té och sprang iväg till bussen. Och på bussen när jag äntligen får dricka mitt varma té, så är det redan alldeles för varmt. Speciellt eftersom jag sprang dit också. Sen, på svenskan tror jag att jag faktiskt somnade en stund. Priset man får betala för att komma i tid - en otillåten sovmorgon. Det skulle nog vara andra gången i mitt liv som jag somnar på en lektion (tror jag). Men jag var trött xD

Sedan lagom till lunch, när jag hade börjat frysa ordentligt, fick vi iskall pepsi till lunchen. Vad är det med idag och drycker i alldeles fel temperatur?

Det visar sig att jättetrött + Pepsi-sockerkick = flummig Yuki. Så i princip hela engelska lektionen flummades bort :P Jag var i alla fall duktig och antecknade ordentligt på trafiken, och tittade på filmen om dokumentärer på medialektionen. Så det var inte helt meningslös att komma till skolan idag. Men nu ska jag sova, om jag får.

Curse the one who dares to wake me up!Bild från hemma hos syster i Eskilstuna


Jag haar för övrigt varit extremt godissugen idag. Jag tänker äta antingen risgrynsgröt, schweizernöt, choklad, nybakta kluffis, chokladkola eller annat smaskigt och onyttigt innan dagen är slut. Måste ju passa på innan nyårslöftet är här :O

Natti Natti xD

I helgen blir det i alla fall bättre väder

Urgh. Jag känner mig inte jättebra just nu. Jag har ont i alla leder som finns, precis som när jag har feber, och jag är snurrig och lite illamående. Men det är bara bieffekter av vaccinspruta. Hoppas det är borta imorgon. Hade varit skönt att vara hemma, men vill inte missa något.Mig på väg till tandläkaren. Kanske därför jag ser så bekymrad ut xD

På något vis känns det som om detta har varit en lång dag, fastän jag inte ens har varit i skolan. Jag åkte till tandläkaren och plågade mig. Sen hem till papi och redigerade och hämtade bilder. Sedan en sväng hem till Maksii med té och Fruits Basket <3

Funderar på att gå och lägga mig nu på en gång. Bara strunta i allt vad läxor heter. Men då missar jag Scrubs som kommer vid 23.20 också. Tror dock att det är värt det :P Tänkte gå och lägga mig tidigt igår men en massa saker kom ivägen.

Perfekt låt som muntrar upp efter dagen: ^^*
http://www.youtube.com/watch?v=C5OoQadZTPk&translated=1

Usch nej nu går jag och lägger mig (: Natti.

smärtsamt tandläkarbesök

Idag var jag hos tandläkaren, och medans de underbara bieffekter av vaccinsprutan (illamående, feber typ) bubblar upp sitter jag och försöker förklara för min tandläkare att den där jävla plastbiten hon trycker fast på hela min överkäke gör ont! Det är inte så konstigt att den sitter för hårt eftersom avtrycket vi gjorde också satt alldeles för hårt. Avtryckskletet fick dom ju nästan inte loss från tänderna. Men nej då, jag behöver bara vänja mig vid det.

Det är bara det att om jag biter fast den där i munnen på mig en hel natt så kommer den göra sönder mina tänder och jag kommer inte få ut den sen. Men, vi ger den en chans.

Nu har jag en ny bettskena som ska försöka ta bort min huvudvärk. Den ska heta Bettil! Min förra hette Betty xDBilder från vägen dit och sen till far min. Hämtar lite bilder nu när jag endå e här ^^*

Nu ska jag hem till Maksii en sväng (: Sen hem igen till mor och skriva läxa. damdam daaamm!

Morgon igen

Usch då. Jag tror att det är lim på det där varma täcket. Det tar en himla tid innan man lyckas gå upp. Men nu är det dags att åka iväg till tandläkare! Wihi  -_- Men tandläkare är lite bra ändå. Man hade saknat dem om de inte fanns.

Hade kunnat hinna åka till skolan och vara där typ en timme men det orkade jag inte med. Sovmorgon!

Det känns som om jag har ett stort blåmärke på armen från sprutan igår. Jag är ändå lite van vid sprutor. Tog allergi-sprutor var sjätte vecka i nästan fyra år (hypersensibilisering, eller vad det nu heter). Men den här var en gnutta värre.

Jaja, nu e det brått igen.


Duktig

Jag vet inte riktigt vad som är med mig idag, men jag har varit duktig på att göra det jag ska.

Till att börja med kom jag i tid för första gången på många veckor nu xD Sedan åkte jag iväg och tog spruta. Sen när jag kom hem satte jag igång och gjorde lite läxa, och sen direkt in på rummet och städade iordning lite och bäddade "gästsängen". xD

så nu ska jag titta på Simpsons som kommer klockan 19:30 och äta kanelbulle och dricka regnté (tea for very booring rainy days heter det).

Nu börjar det!

Hett té ökar risken för cancer

Idag i väntan på min vaccinspruta läser jag i väntrummet "hett té kan ge dig cancer". Jag som är en ivrig tédrickare blir lite rädd :O

Tydligen ska té i grader mellan 60 och 70 ungefär dubbla risken för struphalscancer, och té i temperaturer över 70 blir risken åtta gånger högre. Detta enligt en studie i Iran där man har väldigt många fall av struphalscancer. Där tycker de om att dricka skållhett té, helst så fort som möjligt.

Anledningen ska tydligen vara att med sådana temperaturer i halsen hela tiden uppstår en konstant inflammation som gör struphalsen extra mottaglig till sjukdomar.

Läkare rekommenderar inte att man ska dricka mindre té, utan undvik bara att dricka det innan det fått svalna en stund så klarar du dig. Undrar om det gäller kaffe och soppa och sånt också?

Här kan du läsa en artikel om det:
http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=2727373

Bilder

Jag borde göra läxa, som vanligt. Men denna veckan är det två saker som måste in. Jag ska skriva en Essä om ödet och meningen med livet, och så ska jag läsa ut en bok och skriva en romananalys om den. Nej, inte kul! Nu är det teatime! =)

Bilder på mig, Yay xDFrån studiofotning i skolan med Nenne och Hannah

Saknar när mina naglar var så där långa och fina. Filade ner dem lite rejält för ett tag sedan. Det verkade som en bra idé då. :TSvininfluensa

För mig var det inte så mycket att välja mellan, så imorgon vaccinerar jag mig mot svininfluensan. Skulle ha gjort det idag men jag hade inte tid.

Jag vet att vaccinet kan göra en sjuk, eller jättesjuk. Men det är väl en risk man får ta. Jag vaccinerar mig ju inte bara för min skull, för även om jag inte blir jättesjuk av influensan så kan jag smitta andra, som i sin tur kan bli dödssjuka av det. Jag själv har astma, och den här influensan ger sig på andningen extra mycket. Jag tycker om att andas, man får en stark känsla av befrielse och liksom... liv när jag gör det. Så jag vaccinerar mig.

Jag tycker att de som kan ska vaccinera sig. Det finns ju vissa av dom som kan dö av det (folk i riskgrupperna) som inte tål vaccinet och inte kan vaccinera sig. Så för deras skull borde man vaccinera sig, om inte för sin egen. Och ja, man kan tydligen bli sjuk även om man vaccinerat sig, men då kanske det inte är lika illa.

Nu får vi se hur jag mår av det imorgon xD Bild som Nenne skickade till mig :P


SVT studiebesök

Idag var jag i SVT huset med skolan. Det va väldigt intressant. Vi såg studion där de spelar in nyheterna ^^* och där de spelar in på spåret. Jag har förstått att där finns väldigt många knappar :P

Det var väldigt snyggt överallt! Jättefin utrustning.

Dock finns det en nackdel med att utrustningen blir mer modern och det är att antalen jobb i SVT huset har halverats nästan (om jag minns rätt) sedan de flyttade dit. Huset var tidigare Hasselbladscenter.

Görkul! =DNo pictures :O

Tillbaka hemma från mormor ^^* Jag äter alltid lite för mycket när jag är där. Min mormor lagar väldigt god mat (:

Jag saknar mina bilder. Nästan alla mina bilder finns på hårddisken till en dator som är död. De finns i alla fall fortfarande kvar. Och alla nya bilder jag tar får ligga kvar på kameran tills jag antingen åkt till far och fixat eller köpt mig en kortläsare.

Så för tillfället får jag nöja mig med gamla bilder från bilddagboken. Jag behöver en ny dator innan jullovet är slut. Annars får jag stanna kvar i skolan och redigera bilder sen när foto A börjar. Inte kul ):Bild på Kosmos Trägubben. Han bor i Eskilstuna med min syster :P

Kyla och mormor

Det börjar bli rejält kallt nu äntligen. Jag tycker inte så där överdrivet mycket om när det är kallt, men jag föredrar det framför värme. För kallt - ja då tar man på sig kläder. För varmt - då gör man ingenting, om man inte måste.

Kylan gör världen så fin! Med gnistrande mark och glittrande träd. Och så är det en sådan speciell känsla, eftersom både jul och nyår är på väg. Snart är ett år till över. Nästa år fyllar jag 18. Hemskt :P
På grund en dator som inte är så sammarbetsvillig blir det en gammal bild (:Nu bär det av till min mormor som just fyllt år. Det är samma hysteri som det är varje gång vi ska iväg xD "Rebecca du ska stå färdig att gå vid dörren 13.20! 13.20! inte en minut senare!" Men oj, ja, det är svårt att missa det mor, eftersom detta är artonde gången du sagt det nu.

Men nu får jag väl för min mors sinnefrids skull sätta igång.

Sen har jag ett matteprov att plugga till. Jättemysigt -_-'

Imorgon ska jag vaccinera mig för svininfluensan. Min kommun är lite seg med det där.
Idealet i obalans

Modeindustrin visar stolt upp modeller som alla är höga som hus.

Idealet är alltså: långa personer är snygga personer.

Men en bieffekt av att vara lång är ofta att också ha stora fötter. Annars håller man inte balansen och då ramlar man.

Bild från google
Bild från google

Men det är inte acceptabelt. Skoaffärerna säljer skor i upp till storlek 41, eller möjligtvis 42.

Idealet säger; Va lång som bara den, men ha inte fötter som passar till. RAMLA!

Undrar just hur snygga modellerna skulle vara fulla med blåmärken?

Jag säger; större skor i skoaffärerna, tack!

Big feet


Hittade de här underbara sakerna på www.newlook.co.uk alldeles nyss. Jag älskar skor! Och dessa finns dessutom i min storlek (9, eller 43 i svensk storlek) :) Problemet med de här 10 cm höga klackarna är att jag nog skulle vara en ganska skrämmande syn som 193 cm lång :P

Andra tips på sidor med större skostorlekar är:
Evans,
http://www.evans.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/TopCategoriesDisplay?storeId=12553&catalogId=20554
Torrid,
http://www.torrid.com/torrid/index.jsp

Priset på skorna är ok, men portot blir dyrt.


Mys och Nutella

Igår kollade jag och Maksii på Fantomen på operan. Vi åt oansenliga mängder godis och pizza. Till lunch idag ska vi äta risgrynsgröt (: Jag ska dessutom försöka övertala henne om att hon vill baka kladdkakemuffins med mig sen. längtar så efter nybakta kladdkakemuffins med iskall vaniljglass <3

Vi köpte även igår en burk Nutella, och jag lovar, att Maksii är den enda jag mött som äter Nutella snabbare och i större mängder än mig :P

Time for more movies!


Fredag den 13:e (:

Det gick upp för mig nyss. just det, otursdagen :P

Jag försöker dock undvika faktumet att det är meningen att man skaha otur idag. Jag brukar tala om för mig att idag är min turdag istället. och då blir det så. Det hela handlar om selektiv perception. Man har hört att man får otur idag, så då lägger man naturligtvis märke till alla oturliga saker som händer mer än på någoon annan dag. Går ens sko sönder imorgon, är det bara skitjobbigt, punkt. Men om det händer idag är det universums enorma oturliga kraft som har hoppat in och sabbat skorna. Nejnej.

Jag tänker ha en skitbra dag idag. Jag börjar den nu med att lyssna på underbart bra musik. Pianomusik <3 m.m. Sedan har jag ganska mycket att stå i. Jag ska till skolan två gånger. Hoppas på att jag hinner hem mellan lägga in filmen på dator och tyskalektionen vid tre. Annars får jag väl sitta och redigera lite på den.

Men stress är ok när man hr någonting att se fram emot i slutet på dagen, och idag ska jag ha myskväll (väldigt försenat kalas) med Maxi. Vi ska ta det lugnt och kolla på film, och äta massor av gott. Precis vad jag behöver just nu känner jag =D

Dags att åka till skola (:

En blå

Idag har vi filmat och jag tror att vi är klara, förutom möjligtvis om vi kommer på i efterhand att vi behöver någon mer scen. Nu är det bara redigering kvar, men det känns bättre att göra varje dag efter skolan än att filma. Jag skulle nämnligen spela en riktigt snygg och bra människa som man gärna vill vara, vet inte hur  bra jag lyckades Teater (musikshower i min gamla skola xD ) är nog mer min grej när det gäller skåderspelarkunskaper.

Blueberry var här idag. Blue är en av mina favoritmänniskor. Vi tittade på filmen Clueless och åt godis, vindruvor och chips. Efter nyår ska jag sluta äta godis ett tag. Hon åkte just hem. Hon kommer att komma hem mitt i natten. Vi båda ville att hon skulle sova över, men jag kommer snart gå sönder av stress. Jag vet av erfarenhet att det är svårt att göra det man ska när vän är här xD

Nu ska jag plugga till trafikprov och städa lite och sortera tvätt. Kul.

Natt

Monster och lappar

Sådär. Nu har jag fixat en header också, puuh. Det tog någon mer timme än det behövt göra tack vare att jag inte har min gamla dator i livet. Nu sitter jag vid min "nya", något föråldrade dator, som inte tar emot det stora minnet med alla mina bilder på, som är seg som en snigel och som inte har photoshop. Underbar blandning (:

Ett monstruöst tack till Designadinblogg.se! Nu ser det i alla fall en smula trevligare ut ^^*


Idag hade om möjligt en värre start än gårdagen. Jag vaknade, nästan i tid, och det var någon osynlig varelse som stod och hamrade på både mitt huvud och min käke. Det tog en stund att kunna öppna munnen ordentligt för min käke hade liksom låst ihop sig. När det var avklarat gick slängde jag mig upp på benen och vinglade till köket för att leta upp ett vapen. Jag fann det, ibumetin! Jag svalde det så att mitt huvud skulle kunna fånga upp det inifrån för att pigga tillbaka på den hemska osynliga varelsen. Sedan, efter ett stort glas vatten (att dränka varelsen i när han nästan blivit piggad till döds), gick jag och lade mig igen för att sova bort den hemska striden.

När jag vaknade igen kändes det bättre, ja t.o.m. så bra att jag kände mig redo att gå till skolan. Problemet: jag skulle bara ha hunnit fram till att ha två av fem lektioner kvar även om jag åkte dit. Men så var det ju nu så att lektion nummer ett av de två var en sådan lektion där man tittar på film och pratar betyg. Inte så hemskt alltså. Och lektion nummer två av de båda behövde jag verkligen gå på, för jag har redan missat så mycket tyska. Slutsatsen blev att det är nog bätte att gå på de där två lektionerna än att sjukanmäla hela dagen, så jag åkte in till skolan. Det skulle jag inte ha gjort.

Jag möts av kommentarer som helt klart verkar tro att jag bara struntat i att komma hela dagen. Men visst, det får va, tänkte jag. Jag brukar ju komma hemskt sent väldigt ofta, så då kanske det är sånt man får ta. Sedan går jag för att be om en sådan där hej-jag-har-varit-sjukish-en-del-av-dagen-lapp. Jag behöver underskrift från förälder, mig själv och skolsköterska/mentor. Wow va många det är som vet att jag är sjuk så väl att de kan intyga det -_-' .

Väl hos skolsköterska för att få en av hundra underskrifter får jag veta att jag skulle ha sjukanmält hela dagen och struntat i att komma, för det gick bara att sjukanmäla hela dagar eller uppkommen frånvaro under skoldagen. Det spelar ingen roll att jag gjort det förut med hjälp av lappen uppkommen frånvaro under skoldagen, för nu går det minsann inte.

Informativ dag. Nu ska jag göra lite läxa ):Bai!

Lindex diskriminerar?

I aftonbladet idag kan man läsa om Lindex nya kollektion i storlekarna S och M. Olika anledningar till begränsningarna i storlekar nämns. Tydligen är detta Lindex första samarbete från en designer uifrån och de vill därför inte gå för fort fram utan de provar med att sälja kläderna i de storlekar som säljer mest.

Kollektionen ska tydligen vara "sensuell, elegant och kvinnlig". Man nämner också att ifall kollektionen skulle tillverkas i större storlekar skulle helt andra plagg behövas.

"– För större kvinnor har vi Lindex Generous. Större kvinnor vill gärna ha en annan passform." Säger Sofia Brax till aftonbladet.

Vill större kvinnor ha en annan passform? Allihop av dem? Är alla över storlek 42 storvuxna? Har inte kvinnor över storlek M rätt att också köpa kvinnliga och eleganta kläder?

Vad jag uppfattar av den här artikel är: Lindex har en ny kollektion för smala kvinnor. De som inte är smala (oavsett anledning) kommer inte se bra ut i de här kläderna ändå, därför låter vi dem inte välja själva om huruvida de vill köpa de här kläderna, utan vi vet bäst vad hela världen vill ha.

I fall anledningen nu verkligen är att de inte vill gå för fort fram, skulle de väl ha samma anledning att sälja alla sina kläder i de mindre storlekarna. De kanske bara vill se i fall det säljer först. Ska då alla smala kvinnor få välja vilka kläder som är populära nog att få säljas till de "stora" kvinnorna?

Jag tänker inte helt glömma bort de som behöver kläder i storlek XS. Men det är ändå en annan sak. Vill man ha en plagg kanske det går för sig att ha det lite för stort, men inte om man inte ens kommer i det.

Jag tycker inte att alla kvinnor över storlek 42 ska hänvisas till generous avdelningen. Jag tycker att kläder ska sys i alla storlekar upp till XL minst. Generous avdelningen är bra för dem som faktiskt vill ha en annan passform på sina kläder.

Säljer kläder i storlekarna S och M bättre, ja då gör man fler kläder i de storlekarna än i de andra. Problemet löst.

Valet ska fortfarande vara kundens och det är inte rätt att Lindex diskriminerar på det här sättet. En kvinna är inte "stor" så fort hon har 44 i klädstorlek.Läs artikeln här:
http://www.aftonbladet.se/wendela/article6097669.ab
En alldeles för lång dag

En tidig morgon, följd av en alltför händelserik dag. Vi hade medieproduktion, och vi fick filmat de flesta scener där vi behövde fler människor. Nu är det inte så mycket kvar (: nästa vecka hoppas vi på att kunna börja redigera. Mindre än en månad kvar! Stress.

Just in case someone's interested:

http://www.youtube.com/watch?v=WvLRkmGuFWw

Detta är en musikvideo som jag gjorde i ettan, tillsammans med Freeny och Hannah. I denna versionen var det dock jag som stod för redigeringen (vi skulle redigera varsin). Blev ganska nöjd med den. Hade nog gjort den lite annorlunda om jag hade vetat från början att jag skulle ha haft tid med det xD men det är så det är.

Btw, det är jag som spelar alkoholisten i den xD Bara lite komiskt med tanke på att jag inte dricker alkohol (:

Så efter skolan var det dags för måttligt motbjudande skollunch och sedan utvecklingssamtal. Det gick väl som det alltid går. "Rebecca går inte och lägger sig i tid, så hon kommer försent nästan varje morgon", "Rebecca lämnar aldrig in sina läxor i tid", "Nej men hon klarar alla målen, trots att hon aldrig koncentrerar sig på lektionerna". Det viktigaste är att jag får minst godkänt i allt. I ämnerna som är viktiga för mig, alltså medieämnerna vill jag helst ha högre betyg. I svenska och engelska kräver jag MVG av mig själv.

Den största förvåningen var väl att jag nådde målen i idrott. Jag är aldrig med :P

Natti natt ^^*


Morgonstart

Här sitter jag på morgonen med en stor kopp perfekt morgon-té. Jag gick upp för ca 2,5 timmar sen. Missade tåget hos far min igår så det va lika bra att stanna kvar där borta tänkte jag. Men usch va tidig denna morgonen blev. Hade inte behövt bli det om jag inte hade behövt komma hit till mor för att hämta skolsaker.

Så varför inte lika gärna börja skriva i min blogg? Jag tänker strunta i att den ser tråkig ut ett tag till. Jag ska be en vän till mig visa mig hur man piffar till den, senare :P

Jag tänkte skriva om mig i denna bloggen. Big suprise? Jag tänkte lägga upp lite foton som jag tar och berätta om... saker (:

Jag går andra året på media foto-linje i göteborg. Jag har dock inte kommit igång med foto-biten än, men den kommer nu efter jul. Just nu håller jag på med en film fram till den 4:e december.

Jaja, nu börjar det äntligen bli bråttom att ge sig av. Ska gå hemifrån om 20 minuter.


RSS 2.0