en revolutionerande upptäckt



Visst är väl detta låten som är i reklamen på TV6? Eller TV3 eller whatever.

Den reklamen för Dexter och nåt såntdära matprogram. Den där mat slängs omkring och den först ser så där mysigt morbid ut och sen fattar man att det är mat.

Låten är i alla fall ett into till albumet HAARP av MUSE.

Visst är det så?

En alldeles för tidig morgon

Urgh... jag vaknade alldeles för tidigt idag. Men det vägdes upp av en trevlig morgon med Blue, hennes underbara smoothie och en av de underbara muffinsen. Underbaraunderbaraunderbaraunderbara.

Det är lördag igen och jag kommer inte komma iväg till pärlaffären idag heller. Får helt enkelt vänta till om två veckor för nästa lördag är jag me upptagen. Jag tänkte planera inköpet av klocka-saker. Jag ska köpa en klocka och sätta fina svarta pärlor som klockarmbandet C: Det kommer bli så fint.

Nu ska jag snart iväg och fota med Hana C: Fast hon måste liksom svara först så jag vet när jag ska iväg. Vi ska komma ikapp lite på försenade uppgifter.

Tänkte ta en söt liten bild på de där muffinsen från igår, men de försvann... Vet inte vad som hände. Jag blir helt enkelt tvungen att baka nya nästa lördag ^^*

Bai

better-than-best-cupcakes

Jag och min blåa kompanjon har just bakat de eventuellt godaste muffinsen i historien. Kladdkakemuffins med vit choklad och hallon i <3

Först var planen att baka rosa paj, men vi tackar just nu alla högre makter för vår upptäckt xD

"Detta är ju bättre än Ben'N'Jerrys!" lyckades Blue äntligen få fram när chocken äntligen lagt sig.
Oj va gott :O

Det var kluffins, vars recept man hittar på www.baktanken.blogg.se. Och så när du ska hälla i smet i formarna häller du bara lite smet, och så lägger du lite mosade halvt tinade hallon och en vit chokladbit där i mitten. Resultatet blir obeskrivligt. Mums! <3



Är som ni kanske förstår hemma hos Blue just nu. Har vart stressad i flera dagar nu med att försöka få ordning på sakeroting. Är ännu inte färdig, men rummet ser i alla fall bättre ut. Nästa projekt: Så mycket läxa som möjligt.

Urgh, nu är det dags att vandra iväg och äta fler muffins och kolla på film C:

BAIBAI G'NATT ^^*

normala tomater andas

Idag har jag lärt mig en massa saker. T.ex. att tomaten verkligen är en frukt och inte en grönsak. Jag har liksom inte brytt mig om att faktiskt ta reda på om det verkligen är så. Men så är det. Jag tyckte bäst om den som en grönsak. Annars är ju ingen grönsak riktigt god, och det vore ju sorgligt.

Dessutom har jag fått reda på att det ämnet som gör tomaten röd även finns i blod. Skoj ^^*

Jag tänkte skriva igår, jag försökte t.o.m. Men ett helt inlägg om hur spännande min dag inte varit blev lite tråkigt. Jag låg och segade i soffan en hel dag C: Men jag var faktiskt ute på promenix i söndags... Se? En promenix ute i en timme och jag hamnar på soffan för rädd för utomhus för att våga ens gå till skolan hela nästa dag :O Utomhus+Träning=Dåligt.

Idag var jag borta från skolan på morgonen. Jag var och andades hos farbror doktor (nja, det var en kvinnlig doktor). Först längd och vikt och sånt där. Jag har krympt en centimeter sen sist jag var där för ett par veckor sen men ändå vuxit två på ett par månader. Läskigt det där.

Sen skulle jag andas in i en dator och blåsa ut digitala tårtljus. Sen skulle jag andas in läskig medicin som faktiskt smakade inte hemskt. Under tiden medicinen verkade stal dom lite av mitt blod. Sen skulle jag andas igen.

Jag lyckades inte blåsa ut alla ljusen. Först efteråt säger hon att det ju inte går att blåsa ut alla, för man ska fortsätta blåsa så mycket man kan. Elakt :P

Inte nog med allt detta andandes, medicinen jag fick gjorde mig helt skakis och gör tydligen så hjärtat klappar mer än vanligt. Jag slapp i alla fall idrotten idag C:

Bläää nu är jag hemma och jag tror att jag ska sova en stund innan jag gör läxa.

fluffy chaos

Fy vad jag älskar att rita <3 Kladdiga blyerts- och kolteckningar är så mysiga C:

Igår... Tja i förrgår blir det ju nu, så satt jag och skrev ordet "papper" med stora bokstäver på linjerna på ett linjerat papper, om och om igen på hela pappret. Min tyskalärare trodde jag hade ett nervöst sammanbrott för att klassrummets dator inte fungerade. Det hade nämnligen hon. Det är tur att tyskalektionerna är så långa nuförtiden, så man hinner bråka med datorer och ändå kolla på filmen man ska se.

För tillfället vet jag inte vart mina kolpennor är. Jag har säkert lagt dm i någon fin låda så att jag inte ska tappa bort dem. Jag är expert på sånt. Min biobiljettsgrej (sån där som man kan köpa en biobiljett för) var ju inte egentligen borta. Jag hade hängt den fint och synligt på väggen ovanför min byrå. Problemet var att ett annat viktigt papper hängde över den.

Det snöar ännu mer ute <3 Jag vet om att det är svinkallt och totalt kaos ute, men jag älskar ju snö ♥ Allt där ute ser så mjukt ut. Mjukt och fluffigt. Som om molnen bestämt sig för att hälsa på här nere hos oss. De måste ju bli så besvikna varje år... Folk e ju så tjuriga såhär års :P

Det bästa som finns är att gå ut mitt i natten, helst med tillgång till musik, en kamera och en person man tycker om. Och så slänger man sig i snön och fånar sig ^^* Underbart

Faktum är att vi inte har haft så här mycket snö på några år, så det är ju lika bra att ta vara på det medan det varar. Sommaren kommer att komma den me till slut. Men just nu är det snöns tur.

Nu ska jag rita en stund till och sedan sova. Imorse vaknade jag efter 8 timmars sömn, alltså klockan 10. Det är ju hemskt att jag inte lyckas sova länge när jag väl får det. Jag brukar kunna sova mig igenom vad som helst, hur länge som helst. Vi gör ett nytt försök imorgon :P

Jag tror jag gillar kaos :D

en vanlig jävla svart ryggsäck

Jag har alltid hört att jag har alldeles för höga krav när det gäller kläder och väskor och sånt.

Å andra sidan, ska det vara så jävla svårt att hitta en vanlig jävla svart ryggsäck? Jag vill att den ska vara i sådan där vanlig modell, enkel. Helst ett innefack och ett yttefack. Och materialet ska vara så oplastigt som möjligt. perfekt hade det vart i samma material som min axelväska, men det är inget krav.

Hittade till sist Fjällräven-väskorna. Kånken, eller vad de nu heter. De hade varit perfekta utan det hemska märket på, men är acceptabla nu me. Jag föredrar väskor med endast ett handtag där uppe, det hittade jag ingen som hade. Jag har dessutom fått för mig att de är dyra. Jag vill betala max 300:-

Jo, det låter som en massa krav. Men jag vill egentligen ha en vanlig ryggsäck som är så oplastig som möjligt. Enligt mig måste det ju finnas någonstans för under 300:- Ska det vara så svårt att hitta sådana basic saker? >.<

Anledningen till att jag behöver en ryggsäck är för att axelremsväskan dödar min rygg.

NU SKA JAG SOVA. Natti ^^*

saga

Nu sitter jag här i skolan igen och tråkar ihjäl, trots att jag gör samma saker som jag brukar göra hemma, alltå, ingenting. Vill skriva på min novell, men vet inte hur jag ska formulera mig. Ska jag berätta om den stackars lilla flickan, eller ska hon få berätta sin egen historia? Hur börjar man? Jag har redan skrivit lite men vill skriva om. Jag vill att det ska bli en fin saga.


Sometimes when people loose things and forget about them. When they look for them, the things seem to have diappeared. They have to be somewhere, right? They don't disappear entirely, of course.

They do disappear from our world though. When there are no longer any ties to this world left, they instead appear in another world. No one has ever been able to find this world. But some people claim to know it's there.

There are no humans in this other world. It is not made for living creatures. It has never happened that a human has lost all it's ties to their world that completely before death have occured.

It is the land of the lost things. A world of things with just a past.
A place where things loose their future.

There are no humans in this other world. It is not made for living creatures.


Detta är sagan som min novell liksom ska handla om :P

Att skriva novell är jobbigt :C

Jag insåg just att min tyska-lektion börjar om 17 minuter, och jag har inte hjort läxan. ¡Wonderful!

Bai

"Skriv inte historia, skapa den."

by myself, to Blue, today, before.

Ojojoj vad en vecka inte räcker till. Den försvinner ju så jädra fort. Som nenne säger:


"Ah, det är helt jävla värdelöst."

Det var helg alldeles nyss och nu är det helg igen. Alla mina planer slåss om plats i kalendern just nu. Det borde vara en mer dag helg i veckan. Typ onsdagar, eller varför inte fredagar.

Jo ok då, sommaren kan väl få komma nu då. Allergin kan få stanna vart den nu befinner sig såhär års dock xD Jag saknar att bada. Vinterjacka hade jag kunnat vara utan också. Helt ok.

ööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö

Nu ska jag äta C:


here comes the sun little darling

"blood is thicker than water, but it isn't as refreshing." xD från fortune cookies på Facebook.



Blue smsade mig den här låttiteln och har nu lyssnat på den tre gånger redan. (:

Dags att göra sig redo att sova inatt igen. Var just ute och fotade likförbannat.
Det var alldeles lagom kallt ute ♥

Natti ^^*

fota-humör

Ligger och segar i soffan med dator och huvudvärk och förundras över människors otroliga dumhet. Visst är det inte alltid så, men i många fall verkar det så ytterst svårt att tänka.

Det blev ingen fotopromenad, har segat för mycket, och nu är det för mörkt. Med ett bra stativ och en systemis hade jag nog gått ut endå. Är jättepepp på att fota modeller just nu. Funderar på om jag ska stjäla en kamera och tvinga folk till studion i min skola. Och så fort det blir lite varmare gå ut och fota porträttbilder.

Allt hade varit så mycket lättare om jag haft en systemis xD Jag längtar tills jag fyller 18.

Apropå det, någon som vet hur mycket det kostar att tatuera sig? Funderar på ett runt 3 cm långt och brett kanji-tecken på handleden. Självklart ska det stå Yuki (snö).

Just nu vill jag ha en person med mörkt hår att fota ute i snön. Undrar om det finns någon som skulle gå med på att frysa en stund... xD

plans for today

Hade jag haft pengar just nu hade jag åkt iväg långt bort. Kanske hälsat på syster, kanske tagit några trevliga människor med mig till huvudstaden eller varför inte Varberg? En välbehövlig paus med trevliga fik och massa shopping i en fin stad. Hade jag haft ännu mer pengar hade jag åkt till min favoritstad Wien. Bara vandrat runt på stadens gator och letat trevliga saker att göra. Bott på hotell. Badat pool. ^^* Det är vad jag drömmer om just nu.

För tillfället får jag nöja mig med en inplanerad foto-promenad. Vet dock inte vart jag ska gå. Har ingen människa i närheten att fota och vet inte riktigt vart jag ska gå för att hitta fina motiv här i Mölndal. Eller jo, men dit är det alldeles för långt att gå. Kanske bli en foto-utflykt i stället? Jag kan plocka med mig té i min lilla termos och åka iväg på bussen några hållplatser? Får se...

Idag stannade jag hemma från skolan. Jag kunde inte somna igår, så jag vaknade lite för sent och insåg att inget i hela världen (utom möjligen löftet om en ny systemkamera) hade kunnat få mig att gå iväg just då. Ont i huvud och mage var kvar sen igår också. Så jag stannade hemma.

Planer för idag, förutom eventuell foto-utflykt/promenad, är att göra något åt mina för tillfället hemska naglar som bara fortsätter gå sönder hela tiden, och göra smoothie. Å, o just det. Äta något. Jag e hungrig :P

obehagligt läkarbesök

Igår var inte alls en mysig dag. Fick mer och mer ont i magen ju närmare läkarbesöket jag kom. Usch. Väl där när hon sitter och drar i min underkäke för att se hur rätt den inte sitter, är det ju klart jag börjar storgråta. Det var ytterst obehagligt.

Hur som helst visar sig felet i min käke och att jag biter ihop den för mycket beror på min tunga eller något. Vafan!? tänker jag, vad har tungan med saken att göra? xD Men jo, jag har tydligen min tunga alldeles för långt fram, och jag liksom trycker den mot tänderna (?). Detta gör så att mina tänder växer lite konstigt och liksom inte växer ut lika mycket överallt. Att ha tungan där framme gör också att man gärna biter ihop tänderna. Allt detta gör tillsammans att hela min mun och käke blir över- och felbelastad. Det är därför jag har ont i käke och huvud.

Så jag ska slipa rätt mina tänder och lära mig ha tungan där den ska vara (!?).

Jag vill inte slipa på mina tänder :'(

feeling good

Eftersom jag inte visste hur man gjorde första gången jag visade denna här får den ploppa upp igen. Det är en musikvideo jag gjorde i ettan. I medieproduktion A. Eller vi alla gjorde den, och vi alla skulle redigera varsin. Detta är min ihopklippning C:

Cool video, grym låt ^^*

 

 


happi winter & Sofi

Att bara slänga iväg väskan och kasta sig och rulla runt i djup snö är alltid lika härligt ♥

Har varit iväg på en liten fixa-grejer promenix med bror.
Köpte frimärken och postade brev och lite sånt.

Det är så underbart ute just nu! ♥

Jag skulle ta hem bilder från fotouppgift 1 men mit USB-minne var fullt.
Fick i alla fall med mig min favorit ^^*



Detta är Sofi. Hon skulle se empatiskt lyssnande ut och det skulle vara folk i bakgrunden. Hon är så söt! ^^*

käkproblem

Imorgon var det meningen att jag skulle åka skridskor (alltså en av de ytterst få grejer med skolidrott som jag tycker om), men jag kan inte vara med för jag ska till bettfysiolog då.

Under ett dygn ska man helst ha runt 30 minuters "käkkontakt", alltså när man biter ihop tänderna. Detta spenderar man på att tugga mat. Om man tuggar tuggummi hela dagen har man överansträngt käken litegrann kan man säga.

Jag har ett fel på käken som gör att jag inte slappnar av käken när jag sover, utan jag har sen jag var 11 eller något gnisslat tänder i sömnen och till sist bara bitit ihop käken jävla hårt hela natten. Jag har i ett antal år haft en mjuk bettskena för att jag inte ska skava sönder mina tänder, och har nu i någon månad haft en ny bettskena i hårdplast som ska göra så att käken liksom har en bättre position när jag biter med den på natten.

Detta är alltså varför jag har lätt för att få ont i huvudet och får ont i huvudet av att bara tugga tuggummi eller kola en stund. Har dessutom ett knäppande i käken och den liksom öppnas snett och konstigt när jag gapar över den där typ "spärren" som man går över när man ska gapa ordentligt.

Jag är beroende av att knäcka käken såsom jag knäcker fingrarna. Brukade knäcka den på ett väldigt otrevligt sätt, men när det började gör svinont och den fastnade blev jag tvungen att sluta med det. Det krävdes jävligt mycket för att sluta kan jag ju då tillägga. Huvudvärkstabletter, en helt ledig helt att bara tänka på att inte knäcka hela jävla tiden, en kväll med hysterisk panik och sedan lite lätt utspridda panikattacker under resten av helgen. Käken min knäcker fortfarande ibland, men inte på det där riktigt otrevliga viset mer. Jag får fortfarande panik varje gång jag ska till tandläkaren för att man under längre än 10 sekunder ska ha öppen mun typ. Jag knäcker inte käken hela tiden, men när jag inte får göra det får jag panik,

Jag är lite livrädd inför imorgon.

Har vid ett flertal tillfället varit med om att folk inte tror på mig när jag säger att jag har problem med käken och har lätt för att få ont i huvudet. Speciellt lärare. Jag måste faktiskt dra den här långa förklaring för varenda lärare jag har på mornarna. Jag har lätt för att komma sent, med eller utan huvudvärk. Men ibland är det så att när jag vaknar med huvudvärk så gör jag direkt så att jag dricker vatten, tar en tablett och går och lägger mig och sover minst en timme till. Ofta är huvudvärken uthärdlig... eller den hade vart det ifall jag inte hade huvudvärk flera gånger i veckan. Jag är så less på den.

xD Jädrar vad jag år duktig på att skriva mycket. Propably my way of dealing with the nervousness for tomorrow.

music and people

Än en gång sitter jag här med datorn när Maksii ligger och sover någonstans xD Nu ploppar frågan upp: om hon redan sovit flera timmar mer än mig på natten, hur lyckas hon då fortfarande vara trött?

Jag har varit så smått musikberoende de senaste dagarna. Jo, ok, jag har alltid massa musik på. Men de senaste dagarna har det varit musik på hela tiden. Från sekunden jag vaknar till efter jag somnat :P

Skojjig låt :P

Blä, det är alltid lika tråkigt att åka hem från folk. Separationsångest! :O

När jag ser snön töa och torka bort från vägar och träd är det som om min själ smälter med, på ett dåligt vis. Min älskade snö </3 Den är döende. Det är den förbaskade solens fel. Curse you! May you burn in hell! Or... or... in the sky!! xD hihi.

 

Vi vandrade för att lämna en kamera till sötis Juice förut. Hon va här igår men sov inte över :)

 

 

Här e jag och Maksii ^^* Det är så skoj att jag typ får stå på knä för att vara lika kort som henne :P

När hon inte har sina monsterklackar, då behöver jag bara böja lite på knäna xD

 

Nu ska jag väcka sömntutan :P

 


happi <3's day

Jag ligger just nu på Maksii's golv och kan inte somna om. Vaknade 9.51. Somnade typ 4... Jag borde alltså fortfarande vara trött. Jag ligger och funderar på vad som är en acceptabel tid att väcka Maksii på :P

Det var ju meningen att jag skulle ta med min pannkaksform kom jag på nu. Bajs också.

Vi kollade på en film igår och jag kan verkligen inte minnas vilken det var. Irriterande.

Anyway, Happi valentines day!

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

pluffipluffipluffiiii <3

Gästbloggare: Maksii!


!Hola! ?Que tal?

Jag och Beccis sitter och bråkar om chipsen, som inte kommer vara kvar när Jossii kommer Hehe... Vi är chipsnarkomaner *blink blink*

Det är förövrigt första gången på tre år jag dricker vanlig cola! Annars köper jag alltid zero eller light haha....

Nu tvingar jag Becca lyssna på Svenska Akademien. Så jävla bra är de! De spelade på Reggaefestivalen i somras. Dock missade jag dem då jag tillbringade lite mer tid på campingen med trevliga människor och alkohol hahahahahahaahahahah.

Vi måste vakna
allians för dom svaga
ignorerar deras expertis
rädda planeten från människans kris


finally!

I will now give you, the long awaited, incredible, awesome and all that, film
made by me E and Nenne.

Watch it, love it, fear it...

Just look at it -_-'

 

Leave a comment and tell us how awesome you think it is :D

 


loveydoveyhappidappimurder :D

Jag saknar faktiskt inte sommaren just nu. Jag trivs bäst i kylan. Jag vill inte dö av värme eller bli solbränd. Det jag saknar är att kunna bada, men det är ju faktiskt möjligt nu me, fast inomhus. Jag tycker om sensommar, men det är inte värt att behöva uthärda hela resten av sommaren för att komma dit.

Just nu ska jag göra färdigt mina alla-hjärtans-dag-kort och sen göra mig i ordning och åka iväg till Maksii för att träffa henne och Juice. Vi ska mysa och kolla på film och äta massa choklad och godis.



Hihi, jag gick och lade mig på tok för sent igår C: fast jag somnade i soffan först också. Klockan fyra vaknade jag och insåg att jag ännu inte städat helt färdigt, så jag plockade i ordning saker och kollapsade i sängen och somnade xD

Jag har lärt mig hur man lägger in musik utan bild till från YouTube :D Hurray for me!

So to get into that horrible lovey dovey mood:


Mohaha! C:

musicmusic from dintub

Måste bara prova detta så att jag vet hur man gör sen :P


Bra låt C:

Wow, vad jag borde sova just nu.

Natti! ^^*

slö morgon

BLÄÄÄÄÄ. Det blev ingen städning igår i alla fall. Min rygg gjorde ont. Det slutade med att jag bara låg med ryggen på en värmedyna och tittade på anime hela kvällen.

Så idag stannade jag hemma från skolan. Orkade inte med att sitta där och sura. För att inte tala om att stressa till bussar och lektioner när man knappt kan gå.

Fast det är lite bättre nu endå. Får hoppas att det inte kommer tillbaka ikväll igen.

Jag har faktiskt lyckats få ont i ögat också xD Har ingen aning om varför. Det bara gjorde massa ont igår och jag gick upp för att se i spegeln om det var något sånt där fult när blodgrejer spricker och ögat blir helt rött. Det var det inte. Imorse gjorde det ont igen men nu är det nästan borta. Jag menar, ok om jag har ont i ryggen för att jag sträckt den eller något. Men  när man hittar något sånt där som bara gör ont helt plötsligt och sen nästan försvinner lika plötsligt, då blir man ju bara irriterad. xD

Fan, jag glömde sjukanmäla mig... oj :P Man ska ha gjort det innan 12.00.

Jag kom på idag, att gränsen för facebook-beroende förmodligen är när dagens höjdpunkt är när man äntligen kommit upp till den "leveln" att man kan köpa en blåsfisk, eller vad de nu heter, och döpa den till madame pooff. Jag överskred officiellt den gränsen idag. :D

Idag ska jag göra ännu ett försök att städa, men inte jättenoga. Städrycket är nästan borta och rygg gör fortfarande ont, men måste städa acceptabelt till lördag för då kommer Thomaz's småfolk och ska sova här. Och jag ska iväg och fira alla hjärtans dag med Juice och Maksii så att vi inte ska deppa :P

På tal om det... Jag borde göra kort eller något till folk. Hade jag varit hemma på söndag hade jag ju kunnat göra hjärt-formade pannkakor till frukost. ^^* Mums!

prepare to be surprised:

Jag känner att ett städryck är på väg. Ska faktiskt sätta igång och städa när jag kollat färdigt på alla internetgrejer man ska ha koll på. Jag är på starta-projekt-humör, och istället för att sätta igång med något som kommer att göra mig sur (för att jag gjorde något oviktigt istället för läxa... igen) så tänkte jag städa.

Det enda dåliga med det här städrycket  är taimingen. Lyckades göra något idag så att min ryck gör ont. Har ingen aning om vad, och nu gör det ont att röra på sig. Röra på sig är något av ett krav när man ska städa.


Jag har föresten äntligen på riktigt lagt märke till de snygga små strecken man kan sätta in.

Jo, jag har ju märkt dem förut men... inte riktigt lagt märke till dem som sagt.

De är väldigt skojjiga.

Jag är väldigt hungrig.

Jag ska börja städa nu.


future computer sleep colour

Just nu vet jag inte om det är blogg.se eller eller mitt internet som bråkar, så jag småhatar de båda.

Jag har precis målat på min absoluta favvorärg när det gäller nagellack, mörk vinröd typ. Maksii köpte det åt mig idag, temporärt. (TACK!) :D Det ser lite mystiskt ut eftersom det ligger en blå, småglittrig färg under, men det tänker man inte på xD

Idag känner jag mig på tok för poetisk. Allt "vanligt" jag ska skriva blir fel, konstigt. Ska skriva en novell i engelskan. Jobbar på DRAFT 1 :P Så jag fastnar lite i det konstiga språket jag använder i den historien. Det som egentligen fattas i den novellen är fler målande beskrivningar.

Ge mig tips om vad man kan skriva om. Ämnet är the future. Än så länge har jag jobbat på en historia som skulle kunna kallas The place with only a past. Vet inte hur jävla bra det passar in på ämnet. Jag vet att jag kan skriva bra, jag vet att jag kan. Jag behöver bara motivera mig just nu.

Idag har jag dock redan skrivit lite, så i kväll ska jag duscha och sova så tidigt som möjligt.

Imorgon har vi foto igen. Ska grundredigera C: U gotta love lessons that allow 2,5 hours in front of a computer :D Så genomgång i photoshop imorgon, får se hur mycket människan planerat gå igenom, men förhoppningsvis blir jag klar med fotouppgift 1 imorgon. Porträttfoton <3 Skitskoj.

Var som bekant hos doktorn idag... Jag var i alla fall inte döende :P

Nu ska jag plocka diskmaskin så att jag kan duscha sova. Jag e trött! Natti C:

flying butter




I väntan på att få komma in till doktor...
Fint nytt väntrum med fina flygande saker.

lunchtime

Ugh. Jag ska till doktorn sen. Så nu sitter jag på BurgerKing och har just ätit en hälsosam lunch :P Mina klassisar har lämnat mig så jag fick luncha själv. När jag ska äta själv gör jag det helst inte i skolmatsalen, det gör mig deprimerad :P

Jag har just lärt mig göra en animation.

Hehe, filmen på TVn på BurgerKing visar mjölk och flingor som hälls upp i en skål. En undertext säger: Varning, peronerna i filmen är proffs. Försök er inte på detta hemma. xD (kom lite farligare saker sen men det pratar vi inte om...)

I alla fall, en animation. Jag gjorde fyrverkerier som flög och fyrverkeriade sig :P Det blev häftigt, men jag ritade dem inte med rätt verktyg i programmet så jag ska göra en ny, på ett vindspel.

Förresten, jag ska skriva en engelska novell med temat the future. Hjälp mig med idéer!!

yoghurtdag

Jag älskar faktiskt sådana här dagar. Har varit iväg i skolan och fotat ute i kylan (fina bilder!) i två och en halv timme. Sen skrev jag på ett matteprov som jag inte övat alls på. Jag behöver ju i alla fall inte oroa mig, för jag vet att jag kommer att få IG. Dax att börja bry sig om matten? :P

Till sist fick vi en engelskauppgift som jag ska skriva lite på sen, och sen fick vi sluta nästan en timme tidigare ^^*

Nu har jag precis tagit mina nya söta men ack så hala skor på en promenad till Netto. Jag har inte varit på Netto sen innan jul kom jag på då. Det är hemskt vad mycket gott godis de har. Överraskande nog blev jag inte sugen på att köpa godis nu, utan jag liksom tittade på godis att köpa till på lördag. För jag har fortfarande fria lördagar. I mars och april blir godislöftet lite strängare ett tag. Januari var lite av en startmånad. En månad till för att minska på godismängden så mycket som möjligt.

Jag gick till netto för att köpa vaniljté och kom hem med honung, yoghurt och godis till mor. Inge bra. Jag ska köpa té imorgon istället C:

Det bästa med idag är egentligen att jag sov en stund förut. Att sova mitt på dagen är underskattat. Underbart <3

Nu är frågan; smoothie utan banan eller yoghurt med frusna bär? Hmm...

skor stora som hus

Som bekant mailade jag ju skopunkten och Din sko för att fråga om varför det inte finns större skor.

Skopunkten tackade för mina synpunkter och svarade att mitt mail hade skickats vidare till inköps chefen på skopunkten. Jag gissar att de menade inköpschefen. Jag hoppas att jag får ett till mail sen där de berättar vad resultatet blev. Bra att veta om det faktiskt är något de jobbar för eller om de inte bryr sig.

Av mailet från Din sko fick jag en lite bättre känsla. En vänlig person vid namn Lena berättade att hon höll med mig och om vad de gjort för att förändra saken. Hon berättade att det är svårt att hitta leverantörer som tillverkar skor i storlekar över 41, och att det ofta är tekniska svårigheter med att uppgradera skorna till större storlekar men att de ändå fortsätter jobba på det.

De har ju redan fått upp storlekarna på Din sko till 42. Min storlek är inte långt bort. :D Men jag önskar ändå att det fortsätter ett par storlekar upp så att man inte känner sig konstig bara för att man har stora fötter. Det är en så fånig sak att känna sig konstig över.

Själv planerar jag att åka till england och köpa skor. Det är inte så dyrt att åka dit, och där finns billiga och snygga skor, även i stora storlekar :D

Så länge kan man gå in på http://www.evans.co.uk/ . Där finns det relativt billiga skor. Tyvärr är det lite dyrt porto.

bläobläo

Ok, känner att det blir så himla tråkigt med bara massa text och nästan inga bilder. Sitter i min soffa och undrar vart all den där tiden jag hade tog vägen. Jag skulle ju fixa, organisera, packa iordning, stryka. Allt det där som man behöver göra ibland. Men nu är det ju snart dax att sova. Hinner inte allt. Imorgon är jag upptagen hela dagen. Blääääää.

Men det är en bra sorts upptagen. På kvällen ska jag hem till Elin och fira hennes fördelsedag (bara några månader sent) med Fika family, alltså mina klass-människor.

Va och shoppade med Hana idag. Hade så jävla mycket grejer med mig. Dator, mattebok, termosmugg, hela kitet. Jag visste ju inte att jag skulle iväg och handla. Wow vilka muskler jag kommer få. xD

Fick ett ryck på skoaffärer förut och mailade ett par stycken och lite artigt frågade om varför de inte har större storlekar. Köpte ett par skor idag. Kunde ha 41 (har 43 egentligen), men de är egentligen för små. Har inte bestämt än om jag ska ha kvar dem, de klämmer ihjäl mina tår. Jag antar att jag helt enkelt får prova dem imorgon och se, så jag jag ju i värsta fall sälja dem till mor eller blocket.

Ska i alla fall göra ett försök att hinna med allt nu :P BAIBAI!

skolatmosfär och lokaltrafik

Jag sitter i skolan nu, och har håltimme. Jag gör ungefär det som jag brukar göra när jag har en timme över hemma, alltså kollar facebook, skriver, lyssnar på musik, kollar youtube etc. Men allting är ju tråkigare nu. Är det för att jag vet att jag har en tvåtimmars lektion kvar innan jag är ledig?

Imorse kom jag i alla fall o tänka på hur dumma västtrafik egentligen har varit. De införde ett nytt system med nya magnetkort och tvingar alla sina kunder att använda det, alldeles för fort. Om det nya systemet hade varit bra hade ju alla föedragit det och de gamla korten hade blivit automatiskt utbytta?

Faktum är att det nya systemet är förvirrande och svårt att använda. Många av deras kunder är missnöjda. De säger att det nya systemet ska vara mer miljövänligt, men är det det, med alla plast och magnetkort som ska tillverkas istället för stämpelkorten? Dessutom kan man ju inte köpa kuponger längre, utan biljetter. Och hur mycket kostar de egentligen? Västtrafik har blivit kritiserat av konsumentverket för dålig information och ska göra något åt det som tur är.

Den enda bra anledningen jag kan komma på för varför de skulle byta så mycket är pengar. Västtrafik, som redan innan var rekorddyrt(?) har blivit dyrare. För att åka från järntorget till centralen hade förut kostat på ca 20:- (två kuponger, tror jag) men nu hade det kostat mig 40:- om jag inte åkte med skolkort.

Min 10-åriga brorsa fick också betala 40:-, för att åka typ fyra hållplatser. Galet.

Jag ogillar västtrafik. Punkt. xD

gott humör och höstdepressioner

Oj xD vad långt det blev. Men det får va ok, för där står faktiskt intressanta saker :P

den här fick va med för att den passade så bra in :P


Är för första gången på nästan precis en vecka på ganska bra humör igen (förutom när jag är med trevligt folk som gör mig glad). Jag pluggade och städade och hade en så jävla tråkig dag igår. Idag skrev jag teoriprov i trafikkunskapen, och klarade det :D Fick EN jävla poäng från VG. Störande.

Har i alla fall spenderat denna dagen med skojjigare saker för att kompensera gårdagen, t.ex. med att titta färdigt på Soul eater, och på det senaste avsnittet av Kimi no todoke. Och när jag såg alla fina bilder i öppningen på Kimi no todoke bestämde jag mig för att rita, för det har jag inte gjort på riktigt på år och dar.

Apropå höst och dåligt humör. Visste du att den så kallade "höstdepressionen" inte bara har med att det blir mörkare att göra. Visst, man får lite mindre energi av mindre solljus, men till stor del bidrar faktiskt sättet du beter dig på. Det är såhär, att när du är ledsen så rör du dig på ett speciellt sätt. Dina ögonbryn pekar neråt, ögonen ser ut på ett visst sätt och hela du ser ledsen ut eftersom du böjer ner huvudet lite och instinktivt skyddar dig från fara (eller i detta fallet, det som gör dig ledsen). Det är inte bara ett talesätt att man "känner sig nere" när man är ledsen.

När du är glad är det samma sak, fast mungiporna och kinderna höjs och du blir hoppig och uppåt etc. Detta gäller såklart alla känslor.

Kroppen är så van vid att reagera så här vid just de känslorna att den förknippar de här rörelserna och det beteendet med just de känslorna. Så om du sätter dig och beter dig som om du vore ledsen, och verkligen försöker se ledsen ut, så kommer du till slut bli i alla fall mer ledsen än du var förut.

När hösten kommer och det blir kallare och börjar regna, så är det inte alls allvarligt att folk går ute på stan med hukade huvuden och uppdragna axlar för att skydda sig mot kylan. Och detta beteende är förknippat med negativa känslor. Därför kommer du till sist att bli mer negativ och kanske t.o.m. ledsen.

Så om du vet med dig att du alltid blir surare på hösten kan du komma ihåg att det kanske kan vara värt att sträcka lite på sig? Eller så får du se till att le mycket. Det spelar egentligen ingen roll om det är ett riktigt leende, för du kommer att bli lite gladare av det :P

Ovanstående gäller naturligtvis inte mer ledsamhet än bara vardagsdepp. Är man riktigt deppig så är det inte bra alls att liksom tvinga sig glad, för undertryckta känslor gör dig bara stressad och spänd och till sist ledsen igen. Istället, hitta en mjuk människa att krama på C:

tågtajm

Sitter på tåget nu. Wow! Tåget gick i tid! Det första tåget eller bussen som vart i tid sen skolan började typ.

Jag har precis flyttat möbler, lagat mat, tittat TV och passat bror. Jag borde h gjort läxan. Men jag vill inte bli galen helt :P Jag behövde en paus. Har redan pluggat minst tre timmar idag. Nu återstår att söka internet efter något "prov-test" som man kan göra för att öva på teoriprovet. Det är inte det riktiga körteoriprovet, då hade jag redan pluggat mycket mer. Det är teoriprovet för trafik-kursen på min skola.

Nu e jag snart framme.

Trots brist på tid, tycker jag om att skriva på tåg. Det är då och på natten jag kan tänka ordentligt. Finns massa saker att göra på tåg och bussar. Men ibland vill man bara stirra ut ur fönstret och tänka xD

communicating generation

Jag har kommit på för ett tag sen nu att det ju aldrig funnits ett folk som är så beroende att att kommunicera och hålla koll på varandra som nu. Bara tänk dig, nästan varje samtal idag börjar med "Hej", och sen de två standardfrågorna, "Hur mår du?" och "Vad gör du?". Ofta menar vi det inte ens. De är artighetsfraser, invanda fraser, eller kanske ett desperat sökande efter något att prata om då vi redan pratat sönder allt annat.

Egentligen tänkte jag aldrig skaffa facebook. Det orkar vi inte med. Men när man skaffat det är man fast. Nu går jag in en gång om dagen, missar max en dag åt gången. Annars kanske jag har missat något. Annars kanske mina stackars virturella fiskar har dött :O

Idag skryter företag om att "vi är med dig vart du än är". För ett par stackars vilsna själar är det så. De stackarns som springer runt med sina stora mobilskärmar under näsan och står under konstant bevakning. Å andra sidan kan man bevaka också.

Man går aldrig vilse igen i alla fall. Och man vet alltid vilken vecka det är. (www.vecka.nu) xD

konstiga ljud och...

Hehe, det blev bara en skippad lektion. Kom på att jag skulle gå på tyska bio. Mycket intressant film av Günther Wallraf (stavning) och sedan kom Mr. Wallraf dit efteråt och lät publiken ställa frågor. Det hade ju vart skitskoj, om inte jag blivit sjukt illamående av filmens konstiga bild (dokumentärfilmskamera) och alldeles för höga ljud. Tog en stund efter att filmen va slut att bli av med det.

Vi behövde aldrig gå ut och fota i kylan. Det fanns inte tid till det. Tur, faktiskt. Det blir mycket roligare nästa gång när Hana också är med C: Och nästa vecka kommer Sofi också.

Jag kanske glömde för en stund att hon var utomlands och liksom slösade bort de resterande av mina få kronor på ett sms till henne xD

Jag har precis klått Blueberry i singstar. Awsome-five!!

hypernervikustiskadiafragmakontravibrationer

Jag vet aldrig vad jag ska döpa inläggen till. Här ser vi resultatet xD

Folk är borta. Fika family har övergivit mig idag xD Funderar så smått på att gå hem efter fotolektionen. De enda lektionerna jag har kvar är matte och engelska och jag ska ändå bara öva till prov. Det gör jag ändå bara hemma.

Vi ska ut och fota idag redan. I kylan </3 Visst, det blir fina vinterbilder, men både kamerorna och vi kommer ju frysa sönder xD

Jaja. Nu börjar vi snart igen.

sweet dreams about cookies

Mission for tomorrow: leta överallt efter kortläsare och minneskort. Jag kan för tillfället inte använda min kamera alls :C

Imorgon är min första fotolektion ever! Det är det här jag väntat på i tre terminer nu. Äntligen!

Samtidigt är jag nervös. Men, tänk om jag inte är bra på det. Borde jag ha valt rörlig bild eller musik istället? Men nu är det ju så att jag går foto för att lära mig. Detta är inte slutgiltigt. Det är inte det här som avgör vad jag blir när jag blir stor. Jag kan alltid ändra mig. Det viktigaste är att jag tycker om det jag håller på med just nu. Och det gör jag.

Tittade på the proposal förut med mor min. Herregud vad hon skrattade xD

Har i allmänhet lyckats muntra upp mig lite idag efter en ganska sur helg med dåligt humör. Fast igår träffade jag Néa och Maksii. Då blev jag också glad C: Nu hoppas vi att jag kan hålla mig på bra humör imorgon med.

Dags att sova. Vill inte vara sen imorgon :D (foto är första lektionen)

Natti

RSS 2.0