gott humör och höstdepressioner

Oj xD vad långt det blev. Men det får va ok, för där står faktiskt intressanta saker :P

den här fick va med för att den passade så bra in :P


Är för första gången på nästan precis en vecka på ganska bra humör igen (förutom när jag är med trevligt folk som gör mig glad). Jag pluggade och städade och hade en så jävla tråkig dag igår. Idag skrev jag teoriprov i trafikkunskapen, och klarade det :D Fick EN jävla poäng från VG. Störande.

Har i alla fall spenderat denna dagen med skojjigare saker för att kompensera gårdagen, t.ex. med att titta färdigt på Soul eater, och på det senaste avsnittet av Kimi no todoke. Och när jag såg alla fina bilder i öppningen på Kimi no todoke bestämde jag mig för att rita, för det har jag inte gjort på riktigt på år och dar.

Apropå höst och dåligt humör. Visste du att den så kallade "höstdepressionen" inte bara har med att det blir mörkare att göra. Visst, man får lite mindre energi av mindre solljus, men till stor del bidrar faktiskt sättet du beter dig på. Det är såhär, att när du är ledsen så rör du dig på ett speciellt sätt. Dina ögonbryn pekar neråt, ögonen ser ut på ett visst sätt och hela du ser ledsen ut eftersom du böjer ner huvudet lite och instinktivt skyddar dig från fara (eller i detta fallet, det som gör dig ledsen). Det är inte bara ett talesätt att man "känner sig nere" när man är ledsen.

När du är glad är det samma sak, fast mungiporna och kinderna höjs och du blir hoppig och uppåt etc. Detta gäller såklart alla känslor.

Kroppen är så van vid att reagera så här vid just de känslorna att den förknippar de här rörelserna och det beteendet med just de känslorna. Så om du sätter dig och beter dig som om du vore ledsen, och verkligen försöker se ledsen ut, så kommer du till slut bli i alla fall mer ledsen än du var förut.

När hösten kommer och det blir kallare och börjar regna, så är det inte alls allvarligt att folk går ute på stan med hukade huvuden och uppdragna axlar för att skydda sig mot kylan. Och detta beteende är förknippat med negativa känslor. Därför kommer du till sist att bli mer negativ och kanske t.o.m. ledsen.

Så om du vet med dig att du alltid blir surare på hösten kan du komma ihåg att det kanske kan vara värt att sträcka lite på sig? Eller så får du se till att le mycket. Det spelar egentligen ingen roll om det är ett riktigt leende, för du kommer att bli lite gladare av det :P

Ovanstående gäller naturligtvis inte mer ledsamhet än bara vardagsdepp. Är man riktigt deppig så är det inte bra alls att liksom tvinga sig glad, för undertryckta känslor gör dig bara stressad och spänd och till sist ledsen igen. Istället, hitta en mjuk människa att krama på C:

Kommentarer

This is where you comment:

Your name:
Remember me?

Your E-mail: (For my eyes only)

Your blog (or webpage):

Your comment:

Trackback
RSS 2.0