en tågstation i närheten av mitt hus


Någonstans i närheten av mitt hus finns en tågstation. Inte den tågstationen man vanligtvis går till, inte den jag alltid springer till när jag ska försöka hinna med tåget, utan en helt annan som man inte kan se. Tågen där går bara på natten. Man hör ljudet av dem, om man vet vad man ska lyssna efter.

De tåg som går oftast är också de gladaste av dem. Det är det som låter minst. Ljudet av det liksom smälter in i bakrunden, och det är inte förrän man lägger märke till det som man hör att det inte är ett vanligt ljud, utan ett lyckligt ljud.

Den andra sortens tåg som går kommer förbi lite mer sällan. Det är de tågen som liksom inte har något ljud, utan de bara suckar olyckligt när de åker förbi. Det längtar, de gråter och sörjer.

Den tredje och sista sortens tåg kommer förbi bara ibland. Det är det tåget som alla hör, vare sig man vill eller ej, men inte alla väljer att bry sig om. Det är det tåget som väcker en och håller en vaken i timmar. Det är det tåget som är fyllt med tusentals plågade skrik.

Det finns andra sorters tåg på tågstationen. Det går tåg hela nätterna. Men dessa tre tåg är de som kommer varje natt.

Kommentarer

This is where you comment:

Your name:
Remember me?

Your E-mail: (For my eyes only)

Your blog (or webpage):

Your comment:

Trackback
RSS 2.0