Simma i sol?

Inte ens jag kan motså att sitta ute i solen nu innan värmen invaderat.
 
Det har varit en jobbig vecka. För att vissa veckor måste vara jobbiga. Det är så det är. Det är så reglerna ser ut. Annars skulle man inte märka de bra dagarna, som idag. Men den slutade med att jag gav upp, lät huvudvärken vinna och sov.
 
Sen började världen blåsa, som för att muntra upp mig (har ju alltid varit bundis med vädergudarna). Jag fick gå på skrivaruppläsning och inse hur mycket jag saknar det. Jag fick vara uppe tills det började gry och granarna blev siluetter på en turkos himmel. Ibland är man för trött för att hämta kameran. Ibland bara står man och stirrar istället.
 
Idag fick jag vakna när jag ville. Jag fick ligga hela dagen på gräset utan att oroa mig för pollen-attack. Jag fick torka håret i solen och jag tror att jag till och med sysslade med något som de ibland kallar att sola.
 
Nu sitter jag i köket och lyssnar på kraxanden utifrån. Att städa passar inte in så jag ska nog promenera istället. Eller leta upp en sjö och låtsas som om det är varmt nog att simma.

Guldbröllop

Igår firade mormor och morfar guldbröllop. 50 år. Imagine that.
 
Här är en av väldigt många bilder på blommorna. Oredigerad. Det var aldrig riktigt läge att ställa upp blommor och stativ vid ett fönster och fota tills jag blev nöjd. Hade jag fått som jag vill så hade jag stannat några dagar och väntat tills rosorna slagit ut och fotat sen. Jag fick i alla fall en bra bild på morfar och till slut en på mormor också, även om hon rörde på sig hela tiden. Men de vill jag redigera innan jag lägger upp någonstans.
 
Tydligen var det samma blommor som mormor hade i brudbuketten för 50 år sedan. Det var det häftigaste. Att få höra dem berätta om sitt bröllop och tiden då. Om lägenheten de hade då, med köket som var stort som morbrors köksbord, utan att ha plats till stolarna.
 
Vi gick på After Dark för att fira. Så många melodifestivalen-skämt som jag bara inte förstod. Det är priset jag betalar för att slippa titta på den :P Men det var stört bra ändå ^^* Så mycket glitter! Så häftiga kostymer! Jag har hittat mitt drömjobb också (nästan). Jag vill sitta uppe i taket och styra en strålkastare. Det verkar roligt. Eller bara ställa in allt annat ljus. Om jag fick stirra på det glittrande ljuset hela dagen alla dagar, då skulle jag vara lycklig.

Droppar

High speed foto på vatten i ugnsplåt. Det var Elin som skötte kameran, jag som hällde vattnet och Sanna som tryckte av blixten. Samarbete!
 
 
Asså... Stirra en stund. Tänk grönt. Visst påminner det om Flubber?

Kristall

Denna veckan sysslar vi med olika typer av produktfoto. Man blir lite knäpp av att stirra på ett föremål i flera timmar. Lite extra knäpp.
Och bilden ser inte alls likadan ut som på skärmen där jag redigerade den. Det ska vara typ helt svart under glaset. I will fix later.

Fantasia

Trodde jag redan skrivit ett inlägg om det här, men det tycks ha försvunnit. I helgen var jag på vernissagen för vår utställning. Man blir så lycklig av att se sina foton hänga på samma väggar som så många andra fina bilder ^^*
Mitt bidrag till utställningen. Rotvältan och Lerån. Texten bredvid handlar om att alla platser har sina egna historier. Om man lyssnar kan man höra dem. Typ.
Affischen. Gjord av mig med en något redigerad version av den dimmiga höstbilden. 

RSS 2.0