Positiv

Jag tror inte att någon som trillat in här har missat att jag gillar foto. Men egentligen så föredrar jag oftast att fota analogt, och det syns ju inte så ofta här. Jo visst, jag älskar fortfarande min digitala kamera och oftast är det mest praktiskt att fota med den. Men när prestationsångesten smyger sig på så behöver jag kunna släppa kraven och leka lite. Med den analoga kameran kan man inte se resultatet med en gång, och bland händer det grejer utom ens kontroll. Oavsett hur väl man håller koll på ljuset och inställningarna så blir det inte alltid som man tänkt sig. Det blir det inte digitalt heller, men då kan man ju fixa det som är fel.
 
Bilderna nedan är alla analoga bilder som inte riktigt blev som det va tänkt, på grund av inställningar, misstag, trasig utrustning eller bara lek och experiment. Men jag gillar dem ändå, och för att.
 

 
 

Dans


Har spenderat morgonen med att leka med min nya negativscanner. Jag har varit lite skeptisk till att scanna för då kan man ju lika gärna fota digitalt. Men jag har kommit fram till att jag nu kan göra urvalsgrejen i datorn. Sen vet jag vilka bilder jag gillar och vill förstora i mörkrummet :) 

Det är också kul att få se gamla bilder som blivit bortprioriterade innan. Typ som bilder på glada dansande människor under en mini-festival i göteborg för några år sedan (bilden ovan). 

RSS 2.0