kaleidoscope

Snart är det dags att göra kaleidoskop på fotolektion i skolan. Men eftersom det verkade roligare än den nuvarande uppgiften så gjorde jag några sådana i stället för att jobba ikapp på det jag ska xD

 

 


Mål inför imorgon bli att göra rätt fotoläxa :P

stairs are forever hated by lazy people

Idag har spenderats åt att följa Blue till tåget, spela TV-spel och tvätta en hel massa tvätt från både mig och andra människor.

Jag hade nu tänkt sätta mig för att bland annat fixa uggle-headern så att den blev större, men vågar fan inte använda min lilla dator längre på grund av dampande skärm. Ska sätta mig first thing after school tomorrow och fixa så jag kan lämna in den.

Men det är väl lika bra att få det gjort äntligen. Den har ju vart trasig ett tag nu.

Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva här även om jag är på skriva-humör. Jag tänkte försöka börja på någon av sagorna jag länge tänkt skriva. Sagan om Ullis i Andelandet, och Stories from Ice Cream Land (:

Good nightie! ^^*

en ypperligt trevlig kväll

Ooh, va på Billie The Vision & The Dancers i bältespännarparken igår. Blueberry drog dit mig och det var jättetrevligt! 

Efteråt gick vi och fikade varm chai latte <3. Tack och lov har det börjat bli lite kallare så man kan dricka varma mysiga drycker utan att riskera att koka över.

Sedan gick vi till centralen och mötte Maksii som satt och väntade på tåg alldeles ensam. Utan förvarning började trevliga människor dyka upp från olika ställen i staden. Människor som jag inte träffat på alldeles för länge.

Vi beslutade oss dock för att inte åka hem på tok för sent trots att det va trevligt i staden. Mor hade redan varit duktig och låtit mig springa iväg utan att ens ge mig en tid att vara hemma (vilket är väldigt ovanligt för att vara min mor).

Så väl hemma roade vi oss med att käka vindruvor och spela Mario och Pokémon på Nintendo 64 hela kvällen. Det hela visade sig vara en mycket trevlig dag och ännu trevligare kväll ^^*

Jag ångrar dock att jag inte tog med mig kamera!

god morgon, hoppsan! morgonen är slut.

Idag hände något som inte hänt sen jag gick eftermiddagsprogrammet. Jag vaknade innan klockan ringde. Naturligtvis var min första tanke att jag vaknat för sent och alltså fick jag panik och sprang upp och svor. Men klockan var som den skulle vara, suprisingly enough.

Så eftersom jag hade lite tid över tänkte jag skriva om denna traumatiska upplevelse :P

Oh well. Time for föreläsning om projektarbete i sällskap av tandläkarbesök. Buhhä! på tandläkarbesök.

När jag gick i kör sjöng vi en låt som gick:
♫♪ God morgon, hoppsan! morgonen är sluut.
Gog daag, hoppsan! dagen den är slut.
God natt!♪♫

Den hade ett par till verser också. Men det går bli en annan dag xD

Bai!

ny headerJag fick just ryck och blev tvungen att byta header även om jag inte orkat göra färdigt resten av designen än. Jag vet inte riktigt vad jag vill ha. Frukta icke dock. Jag ska byta bakgrund snart. Vet att det inte passar så bra ihop :P


Update: Fixade just så att menyn ligger där den ska. Och vips blev headern för liten. Får fixa det imorgon :P

shopping

Det känns helknäppt att skriva om en sak två gånger, men det är så det blir när man ska försöka blogga på två olika bloggar xD Den som är intresserad av att läsa det andra inlägget på Screamsign-bloggen får klicka här :)


Idag har jag köpt massa saker, materialistisk som jag är. Och eftersom jag har haft väldigt roligt med att redigera bilder tänker jag visa upp det mesta här (:

Bilder ovan är stulna från H&M's hemsida.

Jag har beställt kläder från H&M, som kommer hem till mig i början av oktober.
Alltså alldeles lagom till min födelsedag (:

Bilder nedan går att klicka på för att få se lite större.

Uppe i vänstra hörnet är Humle&Dumle (salt- och pepparströare) - köpta på ÖoB för 9kr styck.

Halsbandet är köpt på Cubus för 12kr (extrem rea).

Nagellack och läppbalsam är köpta på H&M för 29,90 och 19,90kr.

(Nagellacket är lila btw. Även om det inte ser så lila ut :P)

Uggleörhängen är köpta på Ur&Penn för 20kr.

Dojjor köptes för ett tag sen på DinSko för 199kr.

Skosnören köptes på NewYorker för 24,90kr.

Mina skor är just nu beklädda med lila snören ^^*

Detta är Humle och Dumle :) Dumle till vänster och Humle till höger. Egentligen ska det vara ett vitt och ett svart spöke, men det fanns bara vita kvar. Det gör ingenting. De är lite olika ändå. Humle är snäppet längre än Dumle, Och Dumle har lite större mun än Humle. Humle ska ha peppar i sig, och Dumle ska ha salt :)

 

Just nu sitter jag här och knaprar på vindruvor och mörk choklad i sällskap av apelsinjuice. Jag är ganska trött, så jag ska hoppa in i duschen, måla naglar med nytt nagellack och gå och lägga mig snart.

 

Förlåt för ganska svinlångt inlägg :P

 

Lovar att skriva mer imorgon :)

 


Btw: Det är nu 10 dagar 12 timmar och 52 minuter sen skolan började igen :'(

 


ofrivillig dissare

Jag märkte just att jag fått massa kommentarer för länge sedan som tydligen hunnit försvinna innan jag såg dem. Förlåt! Men det skulle nog bara bli knäppt om folk fick svar 100år efter att de skrivit så jag dissar elakt dem nu, men lovar att vara mer uppmärksam i fortsättningen. Kei? :)

Purjolök

Jag är jättetrött och har varit det sen klockan var nio. Men jag vill verkligen inte sova. Ska dock gå upp och göra det snart ändå :P

Jag sitter här med den här i bakgrunden. Jag kommer att vara upphakad på den i dagar xD Jag har redan lyssnat i 20 minuter.

Egentligen ville jag lägga upp en bild och förklara hur mycket jag längtar till hösten, men elak inbygd kortläsare såg till att det får bli imorgon när jag är hemma hos mor igen.

Idag har jag gjort nada! Eller jo, kollat på en film med Maksii nu på kvällen. Men annars har jag bara varit hemma och stirrat på kanin typ.

Blää. Sova-tajm!


Varför går tiden fortare när man blir äldre?

 

                 En gammal klockbild of mine. Den är inte helt min dock. 
                 Den stora "bakgrundsklockan" med lysande siffror är brutalt stulen från google.


-"Beror helt och hållet på att vi har två konkurrerande tidsbegrepp. Dels den verkliga tiden, eller naturens tid, som mäts i timmar, dagar, månader, år, etc. Dels den mänskliga eller naturliga tid som är relaterad till tiden mellan viktiga händelser i våra liv. Detta tidsbegrepp saknas sort, som timmar och dagar, så vi blir tvungna att uppfinna ett. Låt oss kalla den genomsnittliga tiden mellan två viktiga händelser för en händ. Som människa upplever vi alltid en händelse som lika lång mätt i verklig tid. Problemet när man åldras är att den verkliga tiden mellan viktiga händelser blir längre och längre ju äldre man blir. Då man är 7 år så inträffar det kanske flera viktiga händelser per dag. Man äter en glass, man ser en igenkott, man badar, etc. När man är 40 år så är det betydligt glesare mellan viktiga och minnesvärda händelser då man ju redan har upplevt det mesta. Och detta är nyckeln till att tiden går fortare med stigande ålder. En händelse är ju alltid lika lång, men för ett barn motsvarar den kanske 3 timmar i verklig tid medan den för en vuxen motsvarar den kanske 2 dagar. Att tiden går fort när man har roligt stämmer alltså inte. Det är i själva verket precis tvärt om."-


Googlade frågan efter att den kommit upp idag hemma hos Maksii. Det som står låter ju vettigt. Men det är en deprimerande tanke att tiden går fortare nu för att vi har tråkigare när vi växer upp.

Vad ska man då göra åt saken? Kanske se till att fylla sitt liv med så många nya spännande upplevelser som möjligt. Som tur är tar de ju aldrig slut. Men att leva ett ständigt vrålspännande liv kanske också förlorar sig tjusning någon dag? Eller så blir det ännu tråkigare och ännu mer deprimerande när man inte klarar av den livsstilen längre. Eller så kanske man blir nöjd med att kunna se tillbaka på ett så händelserikt liv...

Men idag finns det inte riktigt möjlighet att försöka. Man är fast vid skola eller jobb. Man begränsas av ekonomi. Man har inte råd eller tid att uppleva allt man vill. Klart man kan försöka. Klart att det är möjligt att leva ett lyckligt och spännande liv. Bara inte så möjligt som det borde vara. För om man vill ha råd med mycket, måste man jobba mycket. Om man jobbar mycket, har man inte tid med mycket.

Så vad blir lösningen på problemet?

Kanske att stanna och dofta på rosorna? Att inte bara leva sig igenom vardagen utan att uppleva även den. Se saker från den ljusa sidan, njuta av ögonblicken. Allt det där som man hör och läser och tänker så ofta.

Inte vet jag... Jag är bara en tokig, inte så liten, människa som försöker lära sig att tänka 8 tankar samtidigt.


week end

Sitter i min soffa och tar ett djupt andetag. Jag har just varit hos Freeny på filmis och Sofi-firande ^^* Nenne va också där :) E och Hana dissade oss. Morr.

Vi hade mycket trevligt. Vi åt pizza och tittade på Planet 51 och Vampire's apprentice (Eventuella stavfel bör ignoreras). Det blev tyvärr inga bilder. Vi var alla för lata för det :) Och så gav vi Sofi cupcake-recept-bok och smaskiga tillbehör ^^*

Jag måste nu packa om min väska och ge mig av till nästa destination: Maksii!

Bara för det tänker jag lägga upp en gammal bild på mig och Maksii som jag stulit från hennes facebook ^^*

Den här bilden ser så allmänt gosig ut C:

Baibai! gotta hurry now. Don't wanna keep Maksii waiting for too long.

botaniska del två

Jag har idag besökt botaniska trädgården ännu en gång. Idag hade jag inga skoluppgifter att göra och en fin systemis till förfogande. Wunderbar! Så jag tog kort på fina blommor. Jag har inte orkat redigera så många idag, men det ska jag jobba på nu under helgen :P

Jag har kommit igång bra med att blogga så nu ska jag försöka blogga lite mer här med. Jag har ett par inlägg inplanerade C:

 

A picture of me! Det händer inte varje dag :P

 

Btw, Jag gjorde bloggen lite bredare för att ge mer utrymme åt bilder (: Så om det är några gamla inlägg som ser knepiga ut, så beror det på det :)

 

Nu ska jag gå och lägga mig innan syster blir tokig. Imorgon är det dags för filmis och badis med Fika Family (-E). I'm looking forward to it! :D

 

Natti ^^*Update: As it turned out, Hana the sjukling hängde inte heller me på filmis-ish.

plant umbrella and others

Skrivet igår kväll. Bilderna bråkade så publicerar det nu :)

Nu har jag dissat den här bloggen ett tag igen. Jag tyckte det var bäst att prioritera en blogg i taget pch det blev helt enkelt Screamsign bloggen.

Anyway. Jag började skolan i måndags. Jag har världens bästa schema! Jag har tre ämnen och jag älskar de alla. Psykologi, foto och eng C. Jag har hittills haft psykologi och foto. Imorgon har jag min första engelska C lektion :)

Det bästa: Jag är ledig torsdag-fredag. Underbart! Skulle haft religion på torsdagar som de flesta i min klass men jag läste det i ettan! ^^*

Det kan fortfarande komma in matte, eller multimedia, som jag ska läsa upp i år, men jag hoppas att de inte hamnar på mina lediga dagar. Dessutom måste jag använda massa tid till projektarbete som startas upp nästa fredag C:

Nu orkar jag inte skriva så mycket mer. It's way past my bedtime and I am tired! Men jag tänkte ladda upp fotona jag fick hem från dagens fotolektion. Skrev ett inlägg om det här.

Klicka på bilderna så blir de större C:

I call it: Plant-Umbrella


Jag gillar rutmönstet i bakgrunden så den här bilden fick heta Rut :PHmm... This one doesn't have a name.

Bilderna tog sån jävla tid på sig att jag länkar till my personal favorite i stället :)

Bai! ^^*

RSS 2.0