Jul hos papi

Har haft ganska fullt upp nu under jullovet. I förrgår fick jag mina första helt lediga timmar på lovet. Med ingenstans att åka och ingenting att göra, och då satte jag mig och spelade sims ^^* Spenderade ett par nästan helt internet-lösa dagar hemma hos far min. Där fanns internet, men bara på datorn i brors rum som inte kunde läsa mina minneskort :P Så har inte kunnat uppdatera så mycket. Menmen! Nu är det snart nyår och min blogg är officiellt mer än ett år gammal. Fräckt! xD

Fika på Espresso House med syskonen och far under vår traditionsenliga fika och julshopping i Alingsås. Detta året hamnade den dock efter jul. Syster var fast bestämd om att blåsa en bubbla med sitt tuggummi.

Julbord hemma hos papi efter Alingsås på annandag jul. Jag provade en fläderdricka jag hittade i affären som t.o.m. visade sig vara god, och fin att ta kort på ^^*

filter

En av de allra bästa julklapparna i år: Väska med tre fotofilter. Sjärnfilter, soft focus, och polarisationsfilter (som jag ska prova imorgon i dagljus). Jag provade stjärnfiltret och soft focus idag och det blir så himla mysiga bilder!

Stjärnfilter

Stjärnfilter + Soft focus

God Jul!

Tidsinställt inlägg


Ville bara önska alla en god jul ♥ Snart ger jag mig av till mormor och morfar och firar.

 

Från mig, till er alla, en riktigt mysig jul ^^*


jul!?

Fatta vad chockad jag blev när det bara var två anti julstress-piller kvar i kalendern :O Först idag känner jag att de flesta julklapparna är köpta. Inte alla dock. För den sista behöver köpas i en sån där affär som man behöver en bils hjälp att komma till. När den är köpt imorgon väntar en julfika med syster i lugn och ro.



Idag fick jag årets första julklapp! Av Näniphär som var min secret santa. En skitsnygg rökelse-hållare och rökelse (den gula av Nenne, den röda och gröna är julrökelser från förra året ^^*). Nenne tyckte att jag behövde det då jag tidigare använde en blomkruka som rökelse-hållare. Anyway, I love it!

Så nu har jag ett väldigt väldoftande rum ^^*

Snow White

Idag spenderade jag Näni och Kage-sama ett antal timmar i studion för att fota Snövit-bilder till projektarbetet. Har hittills bara redigerat den här bilden men måste säga att jag blev jättenöjd. Kage-sama blev en perfekt Snövit ♥ Klicka för större bilder


busy day?

Min desperata jakt efter varm O'boy slutade i en mugg varm mjölk med en lätt smak av något som skulle kunna vara choklad... :P

Hur som helst; idag har varit en ganska upptagen dag. Den började med skola, engelska, där alla i klassen fick varsitt kort med en roll. Så skulle man ta reda på vem som mördade Robert Koch. Robert och jag (Pat Martin) hade gått i skola tillsammans och lovat varandra att om någon av oss fick ihop en miljon så skulle vi skriva den andre i vårt testamente. Men Robert, som blivit miljononär långt innan mig vägrade låta mig se sitt testamente :O Men jag lovar att jag bara skämtade när jag höll en kniv mot honom och bad honom berätta var det var. Sedan slant jag och kniven hamnade i min gamle väns hals... en olycka! :P


Sedan spenderade jag en stund hemma hos Kage-sama som gav mig nudlar och filmer, och som sedan lärde mig lite om World of Warcraft. Jag spelade lite och Lyckades komma upp till level 3! xD

Efter att ha kommit hem och tagit en tupplur var det dags att börja göra läxa samt planera ett par photoshoots. Det blev inget interiörfotande.. igår(?) men jag har en bra idé om vart jag vill fota nu, och en backup-plan! ^^* Så imorgon måste jag ringa ett par samtal för att se om jag får lov att fota där jag vill.

Det här tyckte jag verkade som en excellent plugg-plats, men det var det inte. Gav upp och satte mig i soffan efter ett par ryggskador.

 

Har egentligen massor av bilder att lägga upp!! Hoppas verkligen att jag får tid att göra det i helgen. Men annars är det ju snart jullov, då ska de upp.


inomhus

Jag plågas av smärtsamt långsamt internet. Det tycks vara något fel på det vi har här hemma och jag blir så trött på att det bara fungerar typ 5 minuter om dagen.

Just nu försöker jag komma på vart jag ska interiörfota till senaste fotouppgiften. Kanske borde jag försöka här hemma? Det skulle dock föra med sig att jag blir tvungen att städa och fixa massa :P För det måste ju se bra ut om man ska fota. Om jag ska fota mitt rum också... behövs ännu mer städning xD Bläää. Och jag orkar inte liksom börja och försöka, och sen har jag fixat i onödan.

Apropå hundar, jag gillar inte riktigt att uppgiften är att fota hela rum, typ. Man får inte riktigt gå in så mycket på detaljer som jag skulle vilja, och då blir det jättesvårt att få ihop 10-15 bilder. B.A.J.S.

Fota ska jag göra, det är en sak som är säkert. Kameran har fått ligga i sin låda helt orörd alldeles för länge nu.

inte mysigt

Detta är ett långt inlägg - you have been warned
Dagen började, som sagt, med ett tandläkarbesök. Ett mycket kort tandläkarbesök.

På grund av diverse fel på min käkled etc. har tandläkarbesök på senare tid (när jag var liten hade jag faktiskt nästan inga problem med dem) blivit en mycket obehanglig upplevelse. Vid ett tillfälle orsakade en mycket oförstående tandläkare, käkproblem, en mun full av blått stelnande klet, en stor metallsak som hörde till det blåa kletet samt faktumet att det stelnande blå kletet hade fastnat på mina tänder en mild till måttlig panikattack hos mig. Detta, i kombination med den överdrivna mängden (överdriven för att hon redan försökt en gång och misslyckats) blått klet gav mig typ andningssvårigheter.

Hur som helst är detta anledningen till att jag stressade upp mig själv onödigt mycket innan besöket. Illamående innan tandläkarbesök är numera... inte oväntat.

Paniken visade sig dock vara aningen obefogad.

Men ett par djupa andetag och några klunkar vatten lyckades jag lugna mig, och till slut gå in till den jädra tandläkarens jädra rum. Ett par rutinfrågor ställdes och besvarades. Ja, jag är skriven där, nej jag vill fortfarande ha samtal och brev till min göteborgsadress. etc.

Sen kom tandläkaren. Jag försökte lite lätt tala om för henne att detta inte var min favoritsak på jorden på grund av min käke. Men hon hade redan läst det i mina... papper? Jag gapade (försiktigt) och hon petade runt. Sen sade hon åt sin kollega att ta bilder och så försvann hon. Men, hallå? Jag hade liksom frågor att ställa, men hon bara stack. Ska man inte liksom ge patienten chansen att ställa frågor. Till den som faktiskt petade runt, inte den som sitter vid datorn (kollegan) och antecknar?

Jaja... Jag är som ni kanske förstår liite irriterad. Allt var säkert bra med mina tänder eftersom inget annat sas. Panikattack undveks. Och ändå är jag inte nöjd xD

Kanske är det för att det där sabla illamåendet inte försvann, bara dämpades lite och ersattes halvt av yrhet. Så dagen spenderades hemma. Många försök till påbörjandet av läxgörande har gjorts... Nästan lika många försök har misslyckats... :P


6

Bild från google

 

Jag älskar risgrynsgröt ♥ Det är en av de absoluta bästa sakerna med vinter och jul. Så när jag avnjöt en skål med denna underbara... välsmakande... sörja (xD) förut, gjorde det mig mycket mycket lycklig ^^* Dagens juligaste fo sho!


nackdel

Bild stulen från google

 

Nackdelen med min fantastiska julkalender är att det inte blir många inlägg ur andra kategorier. Just nu är jag inne i en "kolla på Avatar (den tecknade serien) eller läsa"-period. Och de stunderna jag lägger på bloggen varje dag går åt till julkalender stuff. Resten av idag har spenderats med att redigera foton.

 

Here's a totally chistmas-unrelated thing to tell:

Imorgon bitti ska jag till tandläkaren...

 

I have such an exciting life xD


5

Idag julhandlade jag med Blue ^^* Mycket mycket juligt. Jag fick köpt hela tre julklappar! :P Och så lyckades jag köpa lite till mig själv också. En såndär kort kjol, en blå klänning som jag kanske inte behåller samt silvriga armbandsringar.

Sedan avslutades dagen med chai-latte och mudcake från Espresso House. Perfekt ♥

Klicka för större bilder

En av armbanden jag köpte. De två andra var vanliga silverringar i liknande storlekar.

Blueberry på Espresso House ^^*


4

Dagens juligaste - årets julens första pepparkakor.

I all hast tog jag en paus från städande och fixande för att smaka på pepparkakor. Den godaste sorten, alltså de tunna runda och köpta :) Mycket mer julkänsla var det inte idag. Jag var ganska upptagen hela dagen, med väldigt ojuliga saker xD

Bild från google

3

Dagens juligaste var utan tvekan Jul på Liseberg. Var där för första gången på vintern, trots att jag bor i Göteborg. Stackars kamera dog efter halva tiden där på grund av kylan, trots ett nästan fulladdat batteri. Men jag hann få en del bilder ^^* Jag ska dit snart igen och fota lite duktigare :)

Detta inlägg publiceras en dag för sent på grund av att jag satt fast i soffan under oräkneliga lager av täcken och filtar för att värma mig och mina stackars stackars tår igår när jag kom hem (och resten av kvällen) :P Mor min kom och gav mig en stor kopp té ♥ som räddade livet på mig och mina händer, men ännu vet jag inte hur många tår som överlevde.

Hursomhelst tidsinställer jag detta så att det hamnar på rätt dag ^^* Klicka för större bilder



Fler bilder kommer :)

Klappar

Alla år är jag ute i sista stund med julklappar och sånt. I år ska jag göra ett nytt försök att börja i god tid. Jag har just suttit och skrivit ner på en lista vilka jag tänkt köpa till, och vad jag tänkt köpa, och förvånande nog har jag hittat klappförslag till nästan alla. Det känns bra. Peppar Peppar!

Redan har jag köpt en del till en av klapparna. Och imorgon eller på lördag hoppas jag hitta ett par till. Wish me luck ^^*

 

Bild elakt stulen från google


2

Idag fanns det flera kandidater till dagens juligaste :P Skumtomten jag köpte för att ackompanjera den varma choklad som höll mig varm medan jag väntade på spårvagnen, som sedan skulle ta mig längs avenyn så jag kunde se all fin julbelysning låg deffinitivt högt på listan.

Men den solklara vinnaren blev köpet av en chokladkalender. Som jag längtar efter just den chokladen från det märkets chokladkalendrar året runt... Mums ♥

Hur många luckor som redan är öppnade är en hemlighet jag bär med mig till graven...



Julkalender-ish

Jag tänkte faktiskt också starta en typ av julkalender här ^^* Jag tänker helt enkelt berätta eller lägga upp dagens juligaste händelse, bild, sång eller vad det nu kan vara.

Förste decembers juligaste är synen som mötte mig på morgonen.

Jag gick ner för trappan, fullständigt irriterad, eftersom jag inte hade haft tid att göra té som jag hoppats att jag skulle hinna, och min halsduk satt fel. Ve och fasa! Men när jag öppnade dörren var det, till min förväning, inte kylan som stal min uppmärksamhet, utan det jag såg där.

Först av allt en julgran med ljus i som inte var där dagen innan, som med mina morgontrötta ögon gav ett effektfullt suddigt ljus. Gröna granar tyngda av ett tjockt lager av snö. Den underbart djupblå himlen med en starkt lysande månskärva och en stjärna som genast förde tankarna till grundskolans alla julspel.

Utan tvekan dagens juligaste, var min första tanke ^^*

RSS 2.0