sammanfattning

Vad jobbigt det är när man skrivit en massa och sen råkar allting försvinna. Vi kör på en sammanfattning :P

Försökte skriva inlägg förut, men var för hungrig så det blev bara om mat typ. xD Så jag gick och åt frukost.

Jag har lagt upp recept på pannkakorna och jättegod chokladkräm på http://baktanken.blogg.se/

Ska hem till min mor nu så jag borde packa iordning mig. Är en latis idag, men Maksii är latare.

Skrev inköpslista igår och pappa kommer på att min skrivstil är identisk med farfars faster Astrid typ. Scary!

Mohahahahaha. Super kort blev det ^^*

aj, vad kallt det är ute

Idag har varit en ganska tråkig och seg dag. Har egentligen inte gjort någonting alls förutom att åka till pappa.

Just nu sitter jag under en filt och återupplivar mig med lite galen musik innan jag ska iväg och träffa Maksii och Néa (: Jag ska vandra hela vägen dit i kjol och strumpbyxor när det är -17 grader ute xD Men byxor är obekvämt. Jag får leva upp till mitt namn och uthärda kylan. Det är ju inte lämpligt för snö att dö av kyla. Det går ju inte. Nejnej. Värme är ondska, solen min fiende som vill smälta mig. Värme är endast bra i kontrollerade former. Det får gärna vara jättevarmt på sommaren, när jag är inomhus bredvid en fläkt. För då blir sjöarna varma sen när jag vill bada.

 

Baibai


hungriga neccessärer


Coolingen Nenne

 

Japp, jag är helt medveten om att ljuset inte är som det ska på den där bilden :P Och på bilden på mig i annat inlägg C: Nenne får slå på mig om hon inte vill ha den bilden där. Den är också från photoshoot på en torsdag.

 

Idag fick jag reda på att det finns människor i fanta. Jag dricker ALDRIG fanta mer. Om inte jag blir motbevisad först. Vet folk om att de finns i fanta? Får man veta sånt? Tydligen är det människorhår i fanta. Det har Blue sagt. Och Blue har fått veta det från rummis kanske...? Säker källa alltså, mycket säker källa.

 

"Nemen du förresten, ditt hår kommer placeras i läskedryck."


hide and seek



Who would have thought a Blueberry
would find the sun on a night full of rain and snow?

Maybe it's because she knew all along
that it was waiting for her right behind the clouds

^^*

nose-man

Ligger här på Maksii's golv. Vi skulle "bara göra i ordning oss" och nu sitter vi båda vid varsin dator och kollar bloggar och facebook xD Vi har hittills kollat på monsters vs aliens och flushed away, och nu ska vi kolla på run fat boy run bara för att den hade ett skojjigt namn. Har ingen aning om vad den handlar om :P A fat boy that's running?

Imorgon blir det gå upp tidigt för Maksii ska gå till skolan. Det ska inte jag :D Jag ska hem till min far och passa min brorsa hela dagen tills kvällen, för då ska jag träffa Blue.

Bror har ramlat och skadat nacken, och fått någon ramlad på sig. Inte snällt! Så han ska inte heller gå till skolan imorgon. Jag ska steka pannkakor till honom så han blir glad :)

Ok, vi kanske inte alls ska kolla på den filmen. Vi är tröttisar. Ska försöka övertala henne om att hon vill se en film till, får se hur det går :P

På fredag ska jag käka pizza med min mor, och sen åka iväg och träffa Fika family (they are in my class... all of them but Friday the traitor who changed class to the music class. Evil.).

~ ~
o o          Den som ser att det där är en gubbe är duktig.
.(.
O

Natti Natti :)

Gästbloggare: Maksii





Nu kommer lilla jag och ska gästblogga i min fagre vän Beccas blogg! :D

Jag sitter på mitt golv och har ett par sjuuuuukt snygga skor på mig!! Köpte dem på Bianco för 150:-!!!! kan ni fatta eller?!?!?! Det var 70% rea (hade kostat 50:- från början).

Jag älskar den skoaffären och blev ännu gladare när jag fick reda på att de inte använder några animaliska material. Jag är nämligen vegetarian och försöker så gott jag kan ändra folks uppfattning om djurens särbehandling på kött- päls och försöksindustrierna.

Hmmm... Jag vet inte riktigt vad jag ska säga... Haha... Antar att detta blir allt för mig! Ni får kanske se mig här i framtiden! Hahah

Hejdå! :D

// Maksii

photoshoot and big feet



Bild från studion under öppet hus när jag och Näni fick i uppgift att bara fota massa. Skitskoj. Undrar så smått om nu skrämt iväg alla som och såg oss. Det var flumm och och en och annan sax :D

Var i skolan och "pluggade" idag. Vi får helt enkelt hoppas att det blir mer gjort imorgon xD

Maksii är elak. Hon lyssnar inte på mig. Hon har just fattat, efter år av vänskap och ändlösa vredesutbrott och timtals med klag över att jag aldrig kan hitta skor som passar, att jag faktiskt inte kan hitta skor som passar. Jag menar, jag måste köpa skor på herravdelningen. Jag har storlek 43, ibland 44. Och hon trodde inte att jag hade riktigt så stora fötter, att det fanns skor till mig i affärerna och att jag är en allmänt "klagig person"... Jag blir så trött. Jaja, hon håller inte ens koll på vad hon själv har sagt, hur ska hon kunna minnas vad jag har sagt? . . .

xD


klompff

Ligger just nu och värmer fötterna på en värmekudde. Mysigt <3 Både fötter och händer tycks konstant frysa på vintern. Sen när gillar jag värme? Jorå, värne är inte så illa i kontrollerade former. Får värmen bestämma går det illa. T.ex. på sommaren. Hemsk tid. Det enda bra med sommaren är att det blir mindre att släpa runt på och att man kan bada. Visst, sommarlov är trevligt, men jag är liksom säker på att även de länder som får frysa året runt också har skollov.

Det blev inga bubblor idag. Alldeles för mycket folk. Så vi spenderade dagen på McDonalds och biblioteket istället. Trevligt. Blue tappade bort sin mössa. Jag gjorde inte det. Blue sa även att hon inte ville att bilden nedan på henne skulle bli större, elak flicka är hon.

Idag har jag varit lite friskare från förkylningsgiraff. Fortfarande inte helt dock. Blir fortfarande trött på 3 sekunder.

To do tomorrow:
Tvätta kläder
Göra rent Ruben Datorn
Plugga i skolan med folk

Jag tycker det är imponerande av mig att gå till skolan trots att jag har typ lov denna veckan.

Note to self: Bring books tomorrow.

Nu är jag svintrött. Nattinatt ^^*


mina bubblor!

Älskar slappdagar! <3

Imorgon är en ok dag också :D För jag ska gå se bubbelshow med Blue och hennes far. Blue och jag tycker om såpbubblor. Vi tycker om såpbubblor jättemycket C:       

Blueberry

Jag hittade fina gör-dina-bilder-gamla-ish-filter idag som jag ju var tvungen att prova :P Lovade Blue att det skulle bli en minibild, men om hon tycker om den kanske den får bli större sen :D



En mig som ser lite underbart elak ut för någon anledning

Nu är Ruben trött  jag ska stänga av honom och låta honom och låta honom vila en stund. Tangentbordet hänger inte riktigt med.

Natti (:

pancake hearts

Idag har jag varit duktig och lagat mat till mig och mor. Det blev fiina pannkakor ^^* Tack vare pannkaksstekpannan och hjärtformen jag fick i julklapp <3


           


Nu kommer den tråkigaste biten... Städa upp.

Annars njuter jag lite av att ha nästan två hela dagar på mig att koncentrera mig på att bli frisk. Ja tittar på massor av film och anime ^^* Ska faktiskt se till att tvätta också så att jag inte känner mig helt värdelös (:

Recept på amerikanska pannkakor (ovan) kommer inom kort finnas på http://baktanken.blogg.se/ bara för att. Jag har varit dålig på att lägga upp recept. Det går lååångsamt.

Dags att städa!

giraffen Affe, som dricker kaffe, och bor i min näsa

Jag vill påpeka att alla som förväntar sig vettiga formuleringar, rättstavade ord och allmänt förståeliga saker, tillfälligt hänvisas till närmsta klocka eller almanacka.

Kopierar just nu filmer från Ruben (Datorn lilla) till stora klumpen (extern hårddisk). Stora klumpen har tidigare inte fungerat så bra. Den är en sån som man sticker in i datorn på HP datorer. Men utanför fungerade den inte. Då kom jag och fick känna mig sådär underbart smart och tittade faktiskt på den. Jag insåg att den tydligen behöver ström för att fungera, letade upp en sladd, och paff! den fungerar!

Samtidigt som denna underbart intelligenta upptäckt upptäcktes nös jag ut min hjärna, vilket gör det här med att tänka ännu mer imponerande.

For the one who has guessed by now that I have a cold, a prize will be handed out! You will recieve a trip to a country of your choice! :D I will pay the free drinks on the plane, you will pay the rest! I am so nice and wonderful aren't I.

Min svanskota gör fortfarande ont, mest på morgonen när jag går i kylan innan muskler och sånt vaknat, och när jag försöker sitta på den. Hoppas det försvinner snart.

Nån som vet om det faktiskt hjälper att hugga bort sin näsa eller om den kliar och snorar likförbannat? Bra att veta innan jag gör det av ren desperation.

Var i studion i... går? Jo, igår. Med Nenne. Allra flest bilder blev det dock på den sjuke (mig) känns det som. Det kanske kompenserades av min fantastiska talang att trycka av foton i en rasande fart så fort jag får möjlighet. Jag hade i alla fall skoj och misstänker att det blev en del skojjiga och kanske t.o.m. stiliga foton på Nenne och mig. Ska hämta dem från skolan på måndag eller tisdag och redigera lite.

Jag redigerar oftast inte själva motivet eller hur man nu ska säga. Jag bara ökar skärpa och gör bilderna lite mindre grådassiga och suddiga som de så gärna blir alltid C: bara lite. Brukar redigera ALLA de av mina bilder som publiceras någonstans. I alla fall grundredigering. Det är bra övning, och bilderna blir snyggare. När det bidrar till stiligheten ändrar jag även på färg och annat smått och gott.

ATJOOO!!

Den här gången kan jag t.ex. tänka mig att minska eventuell rödhet på min förskylda näsa. Vi vill ju inte skrämma de små.

Jag tänker lite be om ursäkt för att jag varit dålig på att uppdatera. Oftast har jag grejer jag vill skriva om. Vet inte vad som händer. Inte heller har det varit mycket bilder...

Jag är väl lat? Eller så saknar jag lite motivationen att göra något? Fin omformulering där. Jag röstar på nummer två :D

Nu ska jag dricka massa té och se på massa film och sen sova en massa. Mirakelkur mot förskylning.

ÅJASKAMINNASDAJ! (Oyasuminasai) ^^*

att dammsuga tar alltid 20 minuter

"Livet är ett helvete, så därför ska man göra det helvetet så bra som möjligt så tidigt som möjligt"

Min mormors övertalningsmetod när hon vill få mig att skaffa ett sommarjobb.

Jag skrev egentligen ett inlägg igår. Jag hade skrivit en del så när jag skulle gå och hämta något så tryckte jag på spara som utkast först, bara så att det skulle vara sparat. Självklart blev något jävla fel och allt jag skrivit försvann. Jaja.

Igår hade jag hursomhelst varit duktig och städat mitt rum (: Det händer inte varje dag. Inte ofta alls faktiskt :P

Idag har varit en slappdag. Jag har legat och tittat på anime hela förmiddagen och nu ska vi snart åka iväg och handla saker. Ska göra klart lappen till MixMax också.

Imorgon ska jag hem till mor tidigt och spela Buzz och sjunga Singstar med Maksii C:


men se där

Ännu en underbar dag i skolan. Jag har ont i huvudet igen. Jag har haft några allmänt dåliga dagar. Bland annat gick mina glasögon sönder, jag fick någon slags mystisk feber och jag halkade och slog i svanskotan... m.m.

Idag är inte heller underbar. Men jag känner mig i alla fall inte så sjuk längre. Gick till skolan idag.

Dagen började med några normalt mordiska sms-växlingar med Blueberry, som var på dåligt morgonhumör. Hon blir så mysigt elak och läskig då. :P

Jag har egentligen inte fått någonting gjort idag. Har inte orkat ens lyssna på lektionerna. Förutom trafiken. Trafiken är ok oftast.

Tydligen ska jag hjälpa en liten skivbutik vid avenyn med att göra en lapp de ska lämna till kunderna, och något slags medlemsregister och nyhetsbrev och lite sånt där. Skoj (: 


               
                 Bild från helgen

Nu måste jag städa innan min mor får vervsammanbrott. Baibai.

ingenting stämmer

Idag hände något udda. Jag har gått upp tidigt, gått i skola, kommit hem som vanligt, haft ett stökigt jobbigt rum etc. och ändå har jag varit på gott humör hela dagen. T.o.m. morgonen hade något mystiskt mysigt över sig. Annars brukar jag ha en läbbig slags förbannelse att hela dagen inte får lov att vara bra. Ju gladare dag, desto surare kväll. Idag har dock lyckats. Kanske har något med Fika family att göra. Träffade dem igen och skrattade en massa :D

Dessutom kollade jag massa timmar på anime och spelade Buzz med robotar och sjöng Singstar med bror och mor. Skoj ^^* Jag vann.

Imorgon ska Ruben med till skolan. Vet inte om jag behöver honom men vill ändå lite få in rutinen att ta med dator. Kommer att göra det i några veckor minst nu. Varje ledig stund ska pluggas på.

Imorgon ska jag vara med på idrotten i skolan. Vi ska gymma. Att gymma är skoj. Måste leta upp mina kläder.

Har inte orkat fixa bilderna från helgen än. Vet inte hur många acceptabla bilder det blev.

Fönstret är öppet. Det var faktiskt för varmt förut. Men nu är det dags att stänga det igen.

Jag är trött som attans redan. Imorgon väntar lång skoldag dessutom med idrott, följt av städning. Underbart... :(

Fick MVG i medieproduktion. Jättestolt! Fick MVG på filmen också. Dåligt att den inte fått komma upp på youtube än. Jaja. I maj ska vi tävla med den, den finns inte så många andra bidrag i 2:an så vi har nog en bra chans xD

Goooood naaaaaaaaaaaatt, sjöng hon gäspande.


ointer - vinter

Jag har varit på vinterbesök i skogen C: För första gången i mitt liv gick jag över isen på en frusen sjö. Det var egentligen inget märkvärdigt. Inte ens jätteläskigt, för jag visste ju att när det vart så kallt så länge är det lugnt. Det var bara inte lika jobbigt att ta sig till de små miniöarna när man inte behövde simma dit.

Jag kom hem idag. Jag insåg att jag har en slags komma-hem-ritual. Vissa rutingrejer som ska göras innan jag kommit hem ordentligt. Är det bara över dagen jag varit borta, då kommer jag in, av med skor och obekväma jeans och på med mysbyxor, jag sätter upp håret för att bli av med det och jag tvättar ansiktet för att bli av med utomhus, på med dator. Vi får inte glömma interntelefonen som börjar ringa någonstans mitt i allt detta, min mor vill veta något eller beordra något. Alltsammans är över relativt fort. Efter kanske 5 minuter fortsätter jag till datorn, mat eller annat.

Det är egentligen inget nytt, det bara gick upp för mig att jag omöjlien kan bara komma hem och slänga mig i sängen och sova. Det är inte bekvämt då.

Jag är trött! Nu ska jag sova så jag orkar vakna till skolan imorgon (:

Natti

morgoneftermiddagpackamusikhejdå

Allt jag redan hade skrivit försvann just. Jobbigt. Sammanfattning på det jag minns: Vaknade tidigare än väntat idag på grund av saker.

Igår skulle jag åka tåg hem till min mor, för hennes bil var trasig. Det enda problmet var att jag hade en tung rullväska med pyttehjul att släpa över det centimetertjocka kompakta snölagret på vägarna. Det gick, det var trots allt bara att dra så fick hjulen rulla ifall de kände för de, och den trillade åt sidan mindre än den gör utan snö så det var ju bra. Dock har jag ont i armen idag. Fick slita och dra ganska duktigt för att det skulle gå fort, och jag hade bråttom. Inte att rekomendera.

Nu är det dags att duscha och packa och sedan gå hem till far igen. Ska iväg på övernattning imorgon, så vi ska träffas i närheten av där far bor. Framtillbakaframtillbaka.

Ska lämna dator Ruben här hos mor. Han kommer att sakna mig :'(

Jag kanske kan ta med mina fina högtalare på "lägret"... Musik e bra... Får se om det får plats.

Hei doe for now.

hmm...

Uh, jag vet inte vad jag ska skriva. Jag ville skriva om något men minns nog inte vad...

Imorgon ska jag hem till mor. Det är bra. Fast då kommer jag inte få vara vaken hur länge jag vill. Delar för tillfället rummet hos mor med en syster. Men jag behöver komma hem och tvätta och göra iordning för jag ska på läger i helgen. Jag är hjälpledare för en konfirmationsgrupp så från lördag till söndag ska jag på läger med de andra hjälpledarna i kommunen. Det ska bli skoj. Det var länge sedan jag var på läger utan massa konfirmander. Om man nu kan kalla det läger. Det är mer en övernattning.

Jag måste sova nu innan jag blir hungrig. Orkar inte fixa något att äta, jag har borstat tänderna :P

Nu när lovet är slut har jag tre hemska veckor fulla med läxor framför mig, och efter det börjar jag äntligen med fotokurserna. Det känns (som Maksii också påpekade) lite sent att börja med fotokurserna i mitten av 2:an när det är media foto jag valt. Men det känns bra att ha de flesta tråkiga ämnerna över. I trean går jag bara ämnen jag valt själv. Inte resten av klassen, för de har inte gått religion A än, men för mig kanske det blir så. Bytte ju klass efter en termin. Det är därför. Har verkligen ett år gått så fort? Jag både vill och vill inte att gymnasiet ska ta slut.

Jag måste försöka komma ihåg att det inte stavas endå, utan ändå. xD

Oyasuminasai


zombie

Jag har inte fått alls mycket vettigt gjort de senaste dagarna. Men det är ok, för när skolan börjar har jag massor att göra.

Jag var och såg Avatar med syster min. Den var jättebra ^^* ska köpa DVD:n när den kommer. Och jag har träffat Blue. Hon kom hit och tittade på massa film med mig eftersom jag inte kunde springa iväg från huset (passat bror i två dagar). Också har jag stekt pannkakor C: Jag har gjort fluffiga amerikanska pannkakor. Smaskens C:

Visst är det väl på måndag jag börjar skolan igen...?

Jag har dessutom spenderat mina kvällar med att titta på anime xD Har tittat på Lovely complex och Toradora!. Blir alltid lika sur när de tar slut. Det är ju i slutet det är som bäst.

Har gått omkring som en zombie hela kvällen. Jag var sådär trött men hade ingen som helst lust att sova. Det är botat nu. Nu vill jag sova.

Det är hemskt med godislöfte. I början när man ska vänja sig av med godissuget blir det att man äter jättemycket mat i stället. Jobbigt. Men det försvinner om ett tag. Har inte gjort annat än ätit de senaste två dagarna.

Upptäckte idag att det kostar dubbelt så mycket (alltså numera 40:-) för en 10åring att åka 4-5 hållplatser med tåg. Förut kostade det 20:- Skulle åka och byta ett av min brorsas spel idag för det funkade inte. Far gav oss pengar att köpa fika med. Men de försvann när jag skulle betala tågbiljetten för bror. Jag överreagerade eventuellt... litegrann. Jag kanske satt och klagade väldigt högt och argt på tåget alldeles i närheten av tågvärden. Jag var inte sur på honom, det var inte hans fel. Jag var sur på dyra idiotiska västtrafik.

Orkar jag göra té innan jag går och lägger mig? . . . Nä.

Natti natti

mjölk m.m.


          
           pang

En ganska lugn början på det nya året trots allt. Sakeroting händer i sin vanliga takt.

Idag är det dags att åka iväg och handla i alingsås. Typ ta det lugnt och titta runt och fika lite med farsysterbror. Jag ska köpa chai-latte pulver så att jag slipper ruinera mig på att köpa på expresso house hela tiden. Chaipulver och lattemjölk ska jag köpa idag. Vanlig mjölk också. Papi glömmer alltid att köpa mjölk till mig. Jag dricker inte röd mjölk. Den funkar i te och blandad med saker, men jag tycker inte riktigt om att dricka något som smakar grädde. Grön mjölk ska det vara. Den smakar inte grädde, och det är inte lika mycket mystiska tillsatser som det är i den blå.

Systra hoppar omkring med sin nya gitarr och sjunger högljutt om vad hon heter och om att jag inte lämnat min dator en sekund sen jag köpte den. Det har jag. Två hela gånger xD


syster i bil på väg till julaftonsfirande


Bai


1/1-10

Ok, inte världens bästa nyårsafton... jag missade när tolvslaget va, och spenderade istället mina sista minuter av 2009 me att försöka lugna min bror. Han fick panik när det började smälla och blev livrädd. Verkligen livrädd. Han skrek och grät.

Dessutom föll en snubbe ihop precis framför honom, precis innan tolvslaget. Bror, som dessutom hatar alkohol och fulla människor, blev ännu mer rädd. Jag klandrar honom inte. De upplevelser han har av fulla människor är inte så trevliga. Vår snälla granne började slåss och eldade upp saker. Han har sett att alkohol gör människor korkade och våldsamma, och att de svimmar av det. Han är 10 år gammal. Jag förstår honom.

Vi fick hur som helst lämna festen vi var på och åka hem. Mor och hennes kille började bråka. Mor ville lugna sin son. Hon visste inte vad hon skulle göra, och han blev arg.

När vi kom hem fick jag förklara för bror att han inte han gjort något fel. Han trodde inte det skulle bli smällare,  utan bara tomtebloss av någon anledning. Det var ett missförstånd. Han trodde verkligen att han hade gjort så att mamma och hennes kille inte va kära i varandra mer. Stackars liten. Nu sover han. Jag lyckades få honom att skratta lite innan han gick och la sig. Kände att det behövdes.

I övrigt var kvällen lyckad. Läskig men god mat. Sedan spelade vi robot-buzz hela kvällen. Det var lite problem med kommunikationen då flera av folket pratade danska med fransk brytning. Fattade ytterst lite. Jag är hopplös på danska som det är xD

Nu ska jag göra en stoor chai-latte och sätta mig med den och resten av min glass framför en bra film.

Ha ett bra 2010 ^^*


RSS 2.0