Svartvit flowah


Jag har alltid tyckt om svartvitt. Det blir jädrans snyggt bara, no explaining necessary. Frågan är hur man gör det intressant. Hur det blir så intressant att titta på att man inte bara klarar sig utan färger, utan också klarar sig bättre utan dem. Get it?

 

Att ta häftiga svartvita bilder är ett av mina mål. Ett annat är att ta häftiga porträttbilder. Och anledningen att jag blev intresserad av foto är att det skulle vara jävla coolt med en perfekt bild på en vind-virvel med höstlöv på stadens gator. Jag tänker ta den bilden innan jag dör. Tur att jag är så bunbdis med vädergudarna ^^*

 

Cool wind here please?

*swoosh!*

 


tiredness

TomTom (mors pojkvän) var snäll nog att stänga av det trådlösa nätet igår kväll när jag skulle publicera det, därför publiceras det nu en dag för sent.

Har varit obotligt trött i flera dagar nu. Somnat på bussen, somnat i soffan, blivit trött tidigt. Detta är en stor grej för mig som annars aldrig vill sova (förutom på morgonen).

Detta får dock bli min ursäckt (stavas det så?) till att vara en dålig bloggare. Även om faktum är att jag bara e det. punkt.

Anyway, idag fotade vi analoga svartvita porträttbilder på fotolektionen. Det kändes... knäppt att inte kunna se bilden, knäppt att inte veta om exponeringen funkar, knäppt att bara få ta en halv rulle, alltså 18 bilder, när man är van vid att ta minst 100. Det ska hur som helst bli spännande att se hur de blev.

Nästa uppgift blir digitala porträttbilder, som ska vara välkomponerade som attan. Jag gillar att ta porträttbilder så det ska bli skoj ^^* Fast tydligen är bildkomponering inte min starka sida xD

Urgh. Time to sleep!

a stessful weekend

Ligger i sängen, ska sova alldeles strax. Men jag ville bara andas lite :P Jag har haft en stressig helg med Ullaredsbesök, kalasförberedelser, kalas, kalasuppstädning etc.

Ovanstående i sällskap med mitt extremt dåliga humör under helgen har varit ansvariga för att jag lämnat dator och kommunikation ifred en stund. Jag undviker helst att blogga när jag är arg på någon. Då blir det ett långt inlägg om hur dålig den personen är, och det är ju inte jätteskoj att läsa :P

Nu tänker jag sova! Jag har köpt en ny högljudd väckarklocka så nu ska jag banne mig komma upp på morgonen xD

Blue-Ray

Åker bil, har alltså tråkigt. Resultatet blir följande xD :


Bild elakt stulen från google och redigerad (duh)

morning thoughts about Ullared

Sitter på väg in till skolan nu. Ska ha en projektarbete-lektion. Sen ska jag äta och plugga med Nenni :)

Men tankarna är redan på imorgon, tänker på saker jag behöver köpa på Gekås :P Makin' mental shopping lists xD

Jag behöver skriva ner saker innan jag åker. Skriva ner vad jag faktiskt behöver så att det inte glöms bort bland alla häftiga saker. Och göra en månadsbudget. Innan jag åker. Och sedan hålla den. Punkt.

Nu är jag snart framme i skolan. Hade tänkt äta innan så åt ingen frukost, sen var den ena bussen äckligt sen så fick ta den andra - no brunch for Yuki for another hour. Och så var jag korkad nog att glömma ta med ett äpple. Bajs xD Men om man ser det från den ljusa sidan; Oavsett vilken mat det blir kommer den smaka väldigt mycket bättre sen C: xP

Moha!

Baibai.

chaos, curses and school photography

Jag kom hem för knappt en timme sen xD Tidigt och bra. Jag höll nämnligen bror sällskap idag eftersom har fyllde 11år. Eller ah, igår.

Jag misstänker att det är mindre bra när man kommer hem, ser prylarna på sängen och tack vare dem inser att det som kändes som två dagar faktiskt bara va en.

Anyway. Jag är svintrött. Somnade på soffan hemma hos pappa, och på spårvagnen... mitt i natten... that's great xD

Ne, men jag somnade inte så seriöst på spårisen. Jag bara vilade ögonen xD vaknade på varje hållplats. Det fick resan att gå fortare.

För de som inte redan visste det är skolfoto-dagen en cursed dag. Inte nog med att man alltid lyckas ha massa finnar, jag har även slått i huvudet säkert 5 gånger sen jag gick upp.

Tänkte lägga upp en häftig bild jag tog, men jag är så förbannat trött att det får bli imorgon. Remind me, kei? (:

Another day is gone :O

Alldeles strax är det dax för mig att göra alla de där bra sakerna som jag borde göra. Tvätta, välja kläder inför skolfoto imorgon samt diska disk (för vår diskmaskin är sönder och vi får en nu först om några veckor).

Oh, och läsa igenom häften vi har i läxa till imorgon :O

Perfekt taiming på de bra TV programmen som just tog slut. Nu ska jag bara göra mig en stor kopp té att bota mitt halsont som växer sig större by the minute.

Btw, femtioöringarna försvinner den 30:e september. Read more (Haha, det är så det blir när man skriver på två ställen xD).

Nu måste jag sticka och göra det jag ska :) Baai

Pixlr.com

Jag vill tipsa om ett bildbehandlingsprogram som är helt gratis och som man använder direkt i webbläsaren (ingen registrering krävs). Nämligen Pixlr.

"Programmet är uppbyggt som en miniversion av ett traditionellt bildbehandlingprogram och innehåller de mest grundläggande bildbehandlingsverktygen, till exempel funktioner för justering av skärpa, färgmättnad, kontrast med mera." skriver tidningen; DIGITAL FOTO för alla.

Jag själv upplevde programmet som aningen segt lite då och då, även om jag minskade bildens storlek.

Det är hur som helst ett bra alternativ till Picnik, om man inte tycker om det. Personligen tycker jag att det gick mycket snabbare att förstå sig på Pixlr. Speciellt om man är van vid Photoshop eller till och med paint, eftersom det liksom hade den designen.

(Klicka för lite större bilder)


Detta är originalbilden. Grundredigerad (colour balance, levels, curves och unsharp mask) i Photoshop för länge sen.


De "vanliga" grundredigeringsverktygen som man känner igen från photoshop hittar man uppe i menyn.


Det fanns en hel del intressanta filter att leka med, såsom kalejdoskop filter :P


Andra trevliga filter; art poster (uppe) eller glamour glow (nere).

Enjoy! ^^*

ofrivilligt somnande

Jag vaknade, sjukt irriterad över att jag somnat utan min egen tillåtelse. Jag låg där med en full kopp té bredvid mig, som vid det här laget var kall, en urladdad dator med öppen skärm där huvudkudden skulle vara, en oborstad skara tänder och en tofs i håret som bara betyder knäppa vågor i det dagen efter. Irriterande. Men å andra sidan hade varken håret blivit knäppt eller datorn skadad, och jag väcktes av mor i alldeles perfekt tid, vilket ju var perfekt då jag inte tänkt på att ställa klockan.

Så, irritationsblandat... lugn? Nej. Confused? Yes. xD

Tänkte lägga upp Miss Li's good morning men det funkade inte riktigt :C Så jag länkar så länge. Jag bara kom och tänka på den xD

Nu har jag dock inte fullt så gott om tid längre, så... Bai!

man kan inte äta sniglar

Säckar mig för tillfället i soffan, men känner att jag borde gå upp och göra det jag ska. Alltså koka mig en kopp té innan det blir för sent. Min oerhört snälla mor har köpt hallon-tépåsar till mig ^^* Jag sprang runt i panik imorse när det inte fanns något enda gott té i hyllan. Fick nöja mig med ett som hade en lätt smak av... trä.

Det hindrade mig inte från att dricka upp varenda liten droppe. Jag behöver mitt té varje morgon. Annars blir jag galen! xD

Apropå det, har jag satt mig och äntligen skrivit ner historien om Ice Cream Land idag, istället för att tvätta eller göra något annat vettigt. Jag borde göra läxa också. Jag ligger lite efter :P Ingen bra början. Det ska bara bli MVG på de kurser jag har nu (I wish)... Jag har bara tre kurser just nu... så jag har inget att skylla på förutom lathet när inte läxan inte blir gjord xD

Jag har ett par saker som jag hade tänkt att blogga om också, men de har jag naturligtvis helt glömt att titta på idag. Underbart.

Hur ska det här gå?

Jag måste bli bättre på att ta, och framför allt lägga in bilder!

Guten Nacht! ^^*

valet 2010

Sitter och kollar på valvakan nu. Och ärligt talat skrämmer den mig lite. Det känns så stort, så viktigt. Sverigedemokraterna är på väg in i riksdagen. Alliansen leder...

Jag kommer helt klart att rösta rödgrönt nästa gång när det är dags för mig att rösta. Och jag är helt emot SD. Så allt är bara dåligt.

Med risk för att låta aningen barnslig: Socialdemokraterna leder ju, det är bara orättvist för att alliansen är fler partier xD Jag minns att jag tänkte samma sak förra gången.

Det hela är måttligt förvirrande... That's all I'm gonna say.Twinkle Twinkle Yuki-chan ^^*

Ibland har jag en snäll syster som får för sig att det skulle vara roligt att pimpa en bild på mig :D

Den är stulen från facebook, alltså är den i dålig kvalité :P

 

Hihi, I'm purple! ^^*


time of colour

Hösten är en färgglad tid, och jag älskar hösten mer än alla de andra årstiderna. För att hedra höstens färggladhet har jag alltså dränerat bloggen på all färg som fanns där.

Bakgrunden borde vara grå, är den inte får du prova att trycka F5.

Jag har t.o.m. i mitt galna tillstånd lagt in lite orange! I länkar såsom den här.

Om det är gräsligt fult: please do tell me. Jag fick ett jag-vill-ju-inte-plugga-ryck och bara gjorde det. Och just för stunden verkar det vara en god idé.

Jag är fortfarande inte nöjd med designen, t.ex. passar bakgrund och header varandra inte så bra. Men jag ska som sagt försöka göra en ny design snarast. Men det har fått hamna lite långt ner på prioriteringslistan.

Ännu en ny kategori! Där inlägg som rör bloggen ska hamna. Ska försöka leta upp och länka till gamla sådana inlägg om det finns några...

Detta blir tredje nya kategorin på en dag... Har hon blivit beroende?

sunlight street

Jag hittade den här bilden någonstans bland miljoner andra bilder som glömts bort. Jag går ut för att fota till en speciell uppgift, hittar massa andra saker att fota, går in och fokuserar (yeah, it happens) på uppgiften, glömmer bort de andra bilderna. Så både på gott och på ont har jag nu miljoner mappar fulla med bilder att gå igenom och rensa.

 

Anyway, jag minns när jag tog den här bilden. Jag var ute med Hana och fotade sista-minuten-porträtt som saknades till en uppgift. Och så tyckte jag det var häftigt med solen som tittade över kanten på huset samtidigt som glaspoolen på taket av hotellet reflekterade en regnbåge! Reflex nummer 2 bara kom med ^^*

 

Jag tänker blir bättre på att lägga upp bilder. Detta innebär att jag kommer sluta skriva mitt namn på dem, för att jag ska orka lägga upp dem (har jag nämnt att jag är lat?). Så om folk lovar att snällt be om lov innan de eventuellt får för sig att använda mina bilder (I'm paranoid, yes) så lovar jag att bli bättre på att lägga upp fler! :D


♪ toodaay ♪

Ich sitter på fotolektion för tillfället, med huvudet fullt av enbart mos och en Nenne bredvid mig som faktiskt inte verkar vettigare i huvudet (no offence). För att ge ett exempel på Nennes mosighet (för att det är roligare än något annat exempel): Hon skulle gå in på sin mail... så hon sökte på "mail.com" xD

Anyway, detta är första "nya inlägget". Häftigt oder was? För första gången har jag mer än en kategori uppe. Let's celebrate this moment!


Everyday - Buddy Holly

Bara för att låten passade kategorinamnet (:

Gammal kategori!!

Jag har nu skapat en kategori med alla inlägg från att jag skapade bloggen (när i helvete jag nu gjorde det) och fram till idag, den fjortonde september år 2010.

Detta för att:
  • Jag är lat och orkar alltså inte sortera in alla gamla inlägg i olika kategorier.
  • De flesta av de gamla inläggen innehåller många olika saker, och majoriteten av allihop skulle hamna i "oidentifierbart" eller "random".
  • Jag är lat.

Nu ska jag bli bättre på att skriva mina inlägg så att de går att lägga i olika kategorier och... ah, göra det också.

The old kategory can be found here :)

jag är sugen på hallonté

Varning: Bilden har ingen som helst mening och kan förmodligen inte förknippas med texten.

Jag sitter och fryser. Filmen tog slut. Jag är alldeles för trött för att orka gå och lägga mig. Jag känner att jag har seriösa problem xD

Jag känner att jag borde hälsa på min papi lite oftare. Idag var första gången på mycket länge som jag hälsade på och då höll jag mig på nedervåningen med bror. För bror tycker inte om att vara i närheten av folk som dricker alkohol.

Så eftersom jag är en så snäll, godhjärtad, god, hjälpsam, hygglig, vänlig, bussig, rar, trevlig, gemytlig, godmodig, tillmötesgående, välmenande, fridsam, reko och schysst syster (jag googlade synonymer xD), så höll jag broder sällskap medans han höll sig borta från alkoholdrickande folk.

Ni förstår papis broshi e här med en polare. Och eftersom de är gubbar (inte nödvändigtvis gamla som gubbar utan beteende-mässigt menar jag) så tycks deras favoritsysslor vara att lyssna på hög rockmusik, dricka öl, snusa, och prata allmänt högt alltid. Till och med när musiken är av.

Hur som helst betyder ju detta att jag inte får träffat min far så mycket. Imorgon måste jag ge mig av hem till mor i någorlunda tid så jag hinner hem och träna, tvätta och plugga psykologi. Jag har mitt första psykologiprov på onsdag! :O (om jag minns rätt).

Nu ska jag genast gå och sova även om jag inte orkar, för jag e trött och min hjärna är i en oroväckande mjuk konsistens.

Natti! ♥

födelsedagslängtan

Vaniljté och hallonté ♥ är mina favoritsorter. Chai är också gott men ska helst åtnjutas i latteform från expressohouse. Apropå ingenting.

Jag har väldigt många människors födelsedagar som ploppar upp nu. Hösten är den årstiden där allra flest folk tycks fylla år. Vem kan klandra folk? Alla små bäbisar märker hur trevligt det är utanför för det e höst. Så ploppar de ut. Ett smärtsamt plopp... Jag ska nog aldrig skaffa barn.

Detta hindrar mig dock inte från att sitta och klicka runt på NetonNet i jakt på systemkamera och tillbehör och bara längta tills min egen födelsedag när jag får pengar till det. Jag har kollat upp det som jag vill ha, läst ordentligt, jämfört, valt och skrivit upp.
Hela paketet går på nästan 9,000:- Ska köpa en NIKON D3000 (som jag tror just blivit en utgående modell, just my luck). Till den ska jag köpa två objektiv, ett standard och ett tele. Jag ska också köpa UV-filter, stativ, minneskort 8GB, väska (om inte den ingår), fjärrutlösare och eventuellt displayskyddsplast.

Tyvärr finns det ena objektivet (standard) inte i butik (NetonNet), så det kommer jag få vänta ytterligare på. Men jag får överleva xD

Detta innebär att jag får ett stativ som man smidigt kan ta loss kameran på, istället för det jag har nu som man måste skruva av och på kameran på varje gång man ska ta loss den. Awesome!

Jag dör nästan :D Men bara nästan C:

officiell höst ♥

Sådär. Då har jag kommit igång med att blogga. Bloggar nästan dagligen här. Men eftersom Ruben's skärm mår dåligt får detta ske på pärons dator. Denna bloggen vill jag gärna hålla fri från föräldrar så att jag ska kunna skriva vad jag vill i den. Därför undviker jag den här på pärons dator.

Men Ruben ska in på reparation denna veckan. Jag menar det denna gången! So the wait will not be long! :D

Sen ska jag fixa allt som jag vill fixa också. Kanske skaffa kategorier? Tanken är frestande men att sortera alla inlägg kommer bli ack så jobbigt. Men jag borde nog inte dra ut på det längre xD


Idag blev det officiellt höst! Åby-parkeringen var full av små bruna skrinkliga löv som flög omkring. It brings peace to my autumn-loving-heart ♥

Jag älskar hösten! Det är den absolut underbaraste och vackraste årstiden och jag tänker göra mitt bästa för att sprida budskapet i år! :D

RSS 2.0