Bloggkurs

Idag höll jag i en bloggkurs på biblioteket i Sala. Jag gav en del tips som jag själv kanske gör klokt i att följa också.

Tyvärr verkar det som om det inte är så många som kommer hit på sportloven, tydligen är det höstloven som gäller. Så på det första kurstillfället kom en tjej, vars blogg jag kommer att länka till lite senare, och en av de som jobbar på biblioteket. Som tur är var de båda hemskt trevliga människor.

Det andra kurstillfället kom det ingen alls till. Det är väl sånt som fötter. Men jag fick prova på att hålla i en kurs! Så nu vet jag att jag tycker att det är jätteroligt :) Dessutom kanske jag ska få komma tillbaka och hålla kursen någon kväll, kanske till och med på höstlovet.

Vi hoppas vi hoppas!

Jag startade i alla fall en blogg för att kunna lägga upp informationen jag gick igenom på kursen och här hittar du den.Här kommer jag att gå igenom grunderna om blogg.se, och så småningon även börja ge lite designtips. Du kan också hitta länkar till olika sidor om bloggande eller bloggdesign (där finns tips på vart du kan hitta gratisdesigner).P.S. Stort tack till SysterYster för den fina bakgrunden!

E-tuna

Idag när allt bloggkursande är över flyr jag staden, till E-tuna, syster och Pippin Ikki. Där ska jag skaffa nya glasögon, kortare frisyr och en ny identitet.

Frågan är: Kommer jag att återvända?


P4 Västmanland

Imorgon klockan 07.50 kan du höra en intervju med mig på P4 Västmanland. De tipsar om olika sportlovsaktiviteter på mornarna och ska tipsa om min bloggkurs. Jag kommer att berätta lite om bloggande och tipsa om olika saker som har med bloggande att göra. Om ni är vakna till dess så lyssna för all del ^^*


Nu börjar det likna något

Är så gott som klar med designen nu. Med hjälp av systra mi börjar den bli riktigt snygg nu. Men jag stannar här. Dags att sova. Imorgon är det mycket att göra.

 

Jag måste tvätta, städa i alla fall lite (blää), förbereda det sista inför tisdag och packa ihop mig. För efter de båda kurstillfällena på tisdag reser jag till E-tuna och träffar systern och hennes pippi.

 

Släpper inte adressen förrän på tisdag men tänkte visa lite hur den kommer att se ut ^^* Syster har gjort ett bra jobb med bakgrunden. Och jag har spenderat ett par timmar till inne i stil- och kodmallarna. Jag tänker nog fortsätta lite till efter tisdag. Skulle vilja få in en meny under headern också :)


Bloggkurs

Det är så att jag ska hålla i en bloggkurs under sportlovet på biblioteket i Sala. Jag ska prata i ca 90 minuter om hur man skapar en snygg och framför allt intressant blogg för ett gäng människor i klass 6-9. Så jag stter i skolan och har spenderat hela dagen framför dataskärmen, just like the old days :P

Jag ska skapa en ny snygg blogg där jag lägger upp ungefär det som jag ska prata om på kursen så att kursdeltagarna kan gå tillbaka och kolla eller ställa frågor.

Det är något lugnande med att sitta och peta i kodmallar och veta att ett enda tecken på fel ställe kan orsaka kaos xD

Jag länkar när jag är klar och börjat fylla den med bloggtips! ^^*

woosh!

Oredigerade bilder. Resultat av experiment.
Jag vet inte vad jag ska göra med dem än men jag hittar på något :P


Till och med jag

Till och med jag längtar lite till sommaren nu. Mornarna är kalla och man vill bara gömma sig under täcket. Visst, när jag väl vågat mig ut är där fantastiskt vackert och jag älskar vintern. Men det är något speciellt med sommar. Speciellt sensommar. Vår och sommarns början kan jag skippa. :)

Gamla bilder: (sista bilden är Maksii's)
Solnedgång i norrlandsskogen


Jag är ingen fjärrkontroll.

Uppgift: Börja med meningen "jag är ingen..." och sen skulle man fylla på med ett substantiv som t.ex. gummiboll, skräckfilm, lyktstolpe, julgran. Jag fick (uppenbarligen kan man tycka) fjärrkontroll.

Jag är ingen fjärrkontroll.

Jag kan inte tysta ungen på bussen.

Jag kan inte spola tillbaka när jag sitter på vägen med blåslagna knän.

Jag kan inte byta kanal när livet blir tråkigt.

Jag kan inte snabbspola fram till den magiska stunden när jag har förstått och är lycklig.

Jag kan inte stänga av när jag fått nog.

-

Jag är ingen fjärrkontroll.

Jag kan inte trycka på paus.

Men om jag kunde, skulle jag pausa världen i vackra och hemska stunder. Fånga dem på bild. Skriva dem ordentligt innan jag lät tiden gå vidare.

Jag skulle spola framåt, bild för bild, så att jag inte missar något.

Dikter för den perfekta människan

(tidsinställt inlägg)
Min del av skrivarlinjens diktprojekt ^^* Klicka more -> fullscreen för att kolla i helskärm.

Fel video på fel plats

Något har inte riktigt stått rätt till med videoklippen här på bloggen. De tycks ha flyttats upp ett snäpp så att Lullaby for a stormy night hamnar där den häftiga bergochdalbanan skulle vara (und so weiter). Jag hoppas det löser sig snart men ville bara informera. Så att ingen tror att det är jag som är knäpp och/eller förvirrad och lägger ihop konstiga kombinationer av video och text :P För det skulle ju vara så hemskt.

Angelic

(tidsinställt inlägg)

Min alldeles egna Angelic, som jag skrev (eller vad man nu säger) för åratal sen. Den första jag skrev. Den kommer alltid att vara min favorit ♥


Walked off the earth

Yeah, I've seen it too xD Det är inte ofta en lärare inleder en lektion med att visa en youtube-video, men det hände med den här. Fem personer på en gitarr = awesomeness.

Jag spenderar kvällen med att väldigt medvetet inte städa. Jag hänger på Youtube istället, som de coola kidsen gör xD

Walked off the earth - Somebody that I used to know

Snubben till höger är min nya idol.

River flows in you

Jag spelar Yiruma's River flows in you på piano. Jag kan fortfarande inte spela den helt felfritt, men det här är så nära jag kommer efter att ha spelat den om och om igen typ 80 gånger :P Hoppas det låter OK! :D


Ny kategori

Jag lyckades lägga vantarna på lite inspelningsutrustning över helgen så jag har spelat in ett par pianolåtar. Jag kommer att lägga upp dem i den här kategorin tillsammans med framtida liknande projekt :P

Du hittar kategorin här.

RollerCoaster

Frida länkade den här till mig. Tycker den är ascool! :D
Se den Se den! (Helst i fullskärm)

ZKO Rollercoaster // GREAT EMOTIONS from virtual republic on Vimeo.


Marie

Igår fick Marie utså konsekvenserna av att jag vart inomhus sjuk och uttråkad lite för länge. She didn't seem to mind :) Klicka för eventuellt större bilder.
RSS 2.0