VårJoss

Åkte till studion i Linköping med Josefin igår och lekte i studion i flera timmar. Ville fota vårbilder. Men eftersom vi hittade en låda rödfilter så blev det lite eld me. ^^*
 
 
 

Som krokusar!

Hittade den här. Den kommer från boken jag skrev i för två år sedan. Fastän det inte snöar så är det samma känsla nu.

 
Jag tänker på krokusarna utanför dörren, känner solen genom gardinen. Så jag reser mig och plockar fram mina jeans och mina rutiga tygsneakers. Det får vara hur kallt det vill. När krokusarna tittar fram, då är det vår, jag bara vet det. Det är därför jag älskar krokusar.
 
Men när jag öppnar dörren och tar mitt första steg ut i världen märker jag det. Foten står i snö. Ett lager som är flera centimeter tjockt. Jag suckar och ser på rabatten till höger om dörren. Krokusarnas gröna stjälkar och blad sticker fram från under snön. Så jag blundar, andas djupt i den kyliga luften. Efter en stund märker jag att solen värmer på mitt ansikte, trots att det är kallt.
 
Jag vänder om och byter till kängorna. Det gör inget längre.
 
 
 

Projekt

Efter lite för många superstressiga veckor så fuskar jag till mig en lugn stund genom att skita i att laga mat och äta frukostmat istället. Just nu vill jag bara ta ledigt en vecka så att jag kan hinna umgås med vänner, städa mitt rum, öva på att göra filmer i premiere och spendera lite kvalitétstid med min vägg. Idag tittade vi igenom gruppens musikvideor från filmboxen i skolan och jag blev väldigt inspirerad att gå ut och fota.
 
Imorgon ska jag jobba, men det känns ok för att det i alla fall inte blir någon hemläxa eller något man fortsätter fundera på supermycket när man kommer hem på kvällen.
 
På lördag har jag en fotografering i studion i Linköping, och har sett fram emot den i typ en vecka nu. Tror jag behöver tänka på ett lite annat vis och grotta in mig i ett projekt som inte känns som skolarbete.
 
Jag har också sökt massa roliga kurser, och visst det verkar lite onödigt kanske när jag just klagat på att jag har för mycket att göra, men vill hålla möjligheten öppen. Och jag bestämde mig för att utmana mig själv och se om jag kunde komma in på en utbildning i bildbehandling, så jag lade ner väldigt mycket tid på att redigera och skriva på min ansökan. Sen går jag in för att ladda in den och inser att de också vill ha ett läkarintyg på normalt färgseende, så det slutade ändå med att jag inte skickade den. Onödigt kanske. Eller bra övning. Vet inte.
 
Bilden jag valde att redigera, fast inte versionen jag tänkte skicka (:
 

England från mitt fönster

Ibland tar det lite tid att bearbeta alla analoga bilder, så jag bestämde mig för att försöka fota in negativen i kameran. Tejpade upp dem på fönstret, ställde upp stativet och försökte fota i jämnt ljus denna molniga dag. Nu i efterhand så inser jag att det kan ha sett märkligt ut för grannarna på andra sidan gatan. Hoppas att de spenderar sin tid ute i solen. Till skillnad från mig som planerat en promenad hela dagen, men suttit fast vid photoshop.
 
Kvalitén är ganska sorglig men får i alla fall se bilderna. :)
 

RSS 2.0