Lindex diskriminerar?

I aftonbladet idag kan man läsa om Lindex nya kollektion i storlekarna S och M. Olika anledningar till begränsningarna i storlekar nämns. Tydligen är detta Lindex första samarbete från en designer uifrån och de vill därför inte gå för fort fram utan de provar med att sälja kläderna i de storlekar som säljer mest.

Kollektionen ska tydligen vara "sensuell, elegant och kvinnlig". Man nämner också att ifall kollektionen skulle tillverkas i större storlekar skulle helt andra plagg behövas.

"– För större kvinnor har vi Lindex Generous. Större kvinnor vill gärna ha en annan passform." Säger Sofia Brax till aftonbladet.

Vill större kvinnor ha en annan passform? Allihop av dem? Är alla över storlek 42 storvuxna? Har inte kvinnor över storlek M rätt att också köpa kvinnliga och eleganta kläder?

Vad jag uppfattar av den här artikel är: Lindex har en ny kollektion för smala kvinnor. De som inte är smala (oavsett anledning) kommer inte se bra ut i de här kläderna ändå, därför låter vi dem inte välja själva om huruvida de vill köpa de här kläderna, utan vi vet bäst vad hela världen vill ha.

I fall anledningen nu verkligen är att de inte vill gå för fort fram, skulle de väl ha samma anledning att sälja alla sina kläder i de mindre storlekarna. De kanske bara vill se i fall det säljer först. Ska då alla smala kvinnor få välja vilka kläder som är populära nog att få säljas till de "stora" kvinnorna?

Jag tänker inte helt glömma bort de som behöver kläder i storlek XS. Men det är ändå en annan sak. Vill man ha en plagg kanske det går för sig att ha det lite för stort, men inte om man inte ens kommer i det.

Jag tycker inte att alla kvinnor över storlek 42 ska hänvisas till generous avdelningen. Jag tycker att kläder ska sys i alla storlekar upp till XL minst. Generous avdelningen är bra för dem som faktiskt vill ha en annan passform på sina kläder.

Säljer kläder i storlekarna S och M bättre, ja då gör man fler kläder i de storlekarna än i de andra. Problemet löst.

Valet ska fortfarande vara kundens och det är inte rätt att Lindex diskriminerar på det här sättet. En kvinna är inte "stor" så fort hon har 44 i klädstorlek.



Läs artikeln här:
http://www.aftonbladet.se/wendela/article6097669.ab




Kommentarer

This is where you comment:

Your name:
Remember me?

Your E-mail: (For my eyes only)

Your blog (or webpage):

Your comment:

Trackback
RSS 2.0