Brighton Marina & The Waterstreet

Jag är för trött för att göra läxa men inte för trött för att leka i lightroom. Kan knappt fokusera på skärmen längre fastän klockan inte är supermycket.
 
Jag har kommit till en punkt där jag så smått börjat förbereda mig på att åka hem. Jag saknar mitt götet och mitt folk. Jag kommer att vara ledsen när jag måste åka härifrån men jag längtar hem just nu. Hem till filmjölken och colaferraribilarna.
Förresten så är Brighton Marina inmurad ganska väl. Om zombieapocalypsen kommer så står marinan på min lista av lämpliga boställen.
 

The Pot of Petunias

Jag har spenderat mitt påsklov mest med att utforska platser, och såklart läsa massa böcker. Alltså har jag äntligen fått reda på vad grejen var med petuniorna i den första delen av Liftarens guide till galaxen. Och alltså är mitt liv numera nästan komplett. Nästan, för det finns minst en och en halv bok kvar att läsa.
 
Jag behövde berätta.
 
Förutom det tänkte jag lägga upp några av vårens obligatoriska vårbilder. Valde de här två för att jag tänkte på min mor när jag tog dem. Hon gillar tulpaner, och rosa. Speciellt rosa. :)
 
Kunde inte motså att förstora just den biten av tulpan ♫
 
 
 

Houseboats

En lång bro med glasväggar går över leran där vattnet borde finnas. Man går från ett litet centrum där bussen stannar, förbi bostadsområden och fram till andra sidan där havet finns. I leran står hundratals båtar. Små och stora. nya, dyra och gamla trasiga. Jag antar att vattnet någon gång återvänder och lyfter dem allihop.
 
Vid en länga hus finns en liten gångväg i betong. upphöjd från marken, omringad av buskar och växter. Går man längs den finns det hus på ena sidan och husbåtar på den andra.

Stora gamla båtar och skepp står djupt i leran. Folk har byggt grindar och gångar som tar en ut till båtarna. Båtarna har byggts om så att folk kan bo där inne. Vanliga hus blir sällan så utsmyckade. Varje båt har ett namn och en egen stil.
Bredvid gången finns uppbyggda badkar och trälådor att plantera och odla i. Vid en båt fanns ett hönshus och en växt-trappa som kycklingarna kunde hoppa runt på. Man ser liksom hur kreativa folk har varit för att bygga upp alldeles vanliga saker på ganska ovanliga vis. Vid en båt fanns en liten katt-bro till en kattlucka bredvid den stora ingången. Vid en båt fanns ett öppet piano med små metallbitar knutna i snören. på snörena fanns snäckor som fångade vinden och strängarna spelade ett skräckfilmsliknande ljud.
Vid en båt spelas pampig musik och en man står  på däck och snurrar runt runt med armarna sträckta rakt ut.
Det är som att gå igenom en Hayao Miyasaki film. Det är en enda stor detaljrik röra blandad med konst och vardag.

Shoreham

 
 

Vilsna båtar

 

Näringslära?

Min skola bryr sig om mig och vad jag äter. Därför har vi fått sitta igenom tre föreläsningar om närngslära av samma föreläsare. Den första lärde oss att choklad och kaffe är ondska. Hon berättade att människor inte är menade att vi människor inte är menade att vara mätta jämt. Det är bra att svälta sig ibland. Det är naturligt och nyttigt. Det var så vi levde från början, du vet den där tiden när allas våra livslängder var många år kortare. Hon gjorde duktigt reklam för 5-2 dieten som en enkel lösning på alla problem, utan att berätta alla de miljoner små deljer som man behöver ha koll på innan man funderar på att ge sig in i den.
 
Under föreläsning nummer två fick vi lära oss om hur vi kunde applicera de fem kinesiska elementen på våra matvanor. Jag tror helt och fullt på att de fem elementen kan appliceras på mat. Jag tror att man bör plocka ut de delar man tycker att man kan ha nytta av, och använda dem där de kan behövas. Jag tror helt och fullt på att vi kan påverkas av färger runt omkring oss. Men när någon säger till mig att jag ska äta mat efter färg och inte vilka näringsämnen som är i den, då börjar jag undra. När någon säger till mig att sjukdomar kan botas med färger, då börjar jag fråga. Och när någon säger till mig att jag har astma för att jag lurats av västerländsk medicin, för att jag inte ansträngt mig nog med att äta mat och bära kläder av en viss färg, då blir jag arg. När någon ignorerar argument byggda på fakta för att de inte har några sanna svar, då ger jag upp.
 
Den tredje föreläsningen gick jag inte på. Men tydligen är tomater också ondska. Trots att de listats som en av 10 nyttigaste frukter och grönsaker. Inga argument gavs. Inga frågor besvarades.
 
Med detta vill jag bara påpeka att ingen typ av mat är bra. De kommer alla ha ihjäl dig. Om du äter ett ton. Vatten kan du också dö av om du dricker för mycket.Vilken typ av mat som helst kan vara den nyttigaste för dig om det är det näringsämnet du behöver just då.
 
Jag tror inte att någon mår bra av att sitta igenom någon av de där föreläsningarna. Men jag tror på ett allmänt intresse för mat och näringsämnen. Jag tror på att läsa böcker och på att googla. Jag tror på att lyssna på flera åsikter innan man bestämmer sig för bestämt.
 
Jag hörde att de just ändrat rekommendationerna för hur mycket frukt och grönsaker vi bör äta varje dag för att få i oss nog med C-vitamin. Saker ändras. Rekomendationer ändras. Folk har fel och ingen expert är expert på dig. Du kan inte bota en förkylning med en lila tröja om du inte verkligen verkligen tror.

RSS 2.0