Dö eller bli en höna

Vi ska skriva en text varje vecka.

 

Texten behöver inte vara bra, vi får lov att experimentera, alla är snälla och förstående. Faktum kvarstår att vi ska skriva en text varje vecka.

 

Ibland brinner skaparlusten i en. Inspirationen flödar. Att få möjlighet att skriva och få respons, så att allt dessutom blir bra, är fantastiskt. Det är fantastiskt att vi ska skriva en text varje vecka.

 

Ibland finns det inget nytt i min skalle och jag tvingas skapa med det som finns. Jag använder personliga erfarenheter, minnen, och annat som står mig nära. Men där finns inte mycket nog, när det inte blandas med inspiration. Texterna blir korta, svåra att bearbeta. Det är förbannat uttröttande att vi ska skriva en text varje vecka..

 

Det krävs av oss att vi utvecklas. Vi står inför det valet. Utvecklas eller förgås. Ett val som dinosaurierna en gång ställdes inför för mycket länge sedan. En stor del av dem avled. Vare sig de hade valt det eller inte. Ett par av dem utvecklades och kan idag ses i våra krokodiler, fåglar och hönor. Faktiskt så är just hönors skelettuppbyggnad väldigt lik teranosaurus rexs. Om man någonsin behöver snitta en T-rex, kan man bara se på hur de snittar hönor. Lätt som en plätt.

 

Dö eller bli en höna. Allt på grund av att vi ska skriva en text varje vecka.


Kommentarer
Postat av: Hannah

Tips, tips:



http://www.forfattartips.se/kom-igang-att-skriva-novell.php



Bra när man har slut på inspiration och sådär^^ kan tänka mig att den funkar ganska bra till andra texter än noveller också.

2011-09-27 @ 00:00:34

This is where you comment:

Your name:
Remember me?

Your E-mail: (For my eyes only)

Your blog (or webpage):

Your comment:

Trackback
RSS 2.0