Houseboats

En lång bro med glasväggar går över leran där vattnet borde finnas. Man går från ett litet centrum där bussen stannar, förbi bostadsområden och fram till andra sidan där havet finns. I leran står hundratals båtar. Små och stora. nya, dyra och gamla trasiga. Jag antar att vattnet någon gång återvänder och lyfter dem allihop.
 
Vid en länga hus finns en liten gångväg i betong. upphöjd från marken, omringad av buskar och växter. Går man längs den finns det hus på ena sidan och husbåtar på den andra.

Stora gamla båtar och skepp står djupt i leran. Folk har byggt grindar och gångar som tar en ut till båtarna. Båtarna har byggts om så att folk kan bo där inne. Vanliga hus blir sällan så utsmyckade. Varje båt har ett namn och en egen stil.
Bredvid gången finns uppbyggda badkar och trälådor att plantera och odla i. Vid en båt fanns ett hönshus och en växt-trappa som kycklingarna kunde hoppa runt på. Man ser liksom hur kreativa folk har varit för att bygga upp alldeles vanliga saker på ganska ovanliga vis. Vid en båt fanns en liten katt-bro till en kattlucka bredvid den stora ingången. Vid en båt fanns ett öppet piano med små metallbitar knutna i snören. på snörena fanns snäckor som fångade vinden och strängarna spelade ett skräckfilmsliknande ljud.
Vid en båt spelas pampig musik och en man står  på däck och snurrar runt runt med armarna sträckta rakt ut.
Det är som att gå igenom en Hayao Miyasaki film. Det är en enda stor detaljrik röra blandad med konst och vardag.

Kommentarer
Postat av: Ida

Häftigt ställe och fina bilder :)

2014-04-19 @ 18:59:55
URL: http://florstunn.blogg.se

This is where you comment:

Your name:
Remember me?

Your E-mail: (For my eyes only)

Your blog (or webpage):

Your comment:

Trackback
RSS 2.0